Bývalý viceprezident USA Gore chce vybudovat novou televizní síť

5. 5. 2004 09:05

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Bývalý viceprezident americké vlády Al Gore vede skupinu investorů, která se chystá vybudovat síť kabelové televize pro mladé. Gore už od společnosti Vivendi Universal koupil podnik Newsworld International a novou síť chce vést tak, aby byla nezávislá na hlavním proudu. Gore sice neřekl, za jakou částku Newsworld koupil, uvedl ale, že se nový kanál zaměří na lidi ve věku od 18 do 34 let a bude se věnovat veřejným otázkám i zábavě. Kanál ještě nemá jméno, podle Gora by měl ale konkurovat běžným programům na hlavních stanicích ve Spojených státech.
Na trhu se v poslední době spekulovalo, že Gore chce spustit nový kanál, který by konkuroval americké televizní síti Fox News Channel. Ta sesadila z trůnu zpravodajskou síť CNN, která se dlouho objevovala na první příčce ve své kategorii. Fox nenabízí jen zprávy, ale i odlehčená zábavní témata a talkshow. „Nebude to liberální síť a svou formou, ani ničím jiným, to nebude ani síť demokratů,“ řekl Gore. Ten působil do roku 2000 ve vládě demokratického prezidenta Billa Clintona.
„Trend směrem ke konsolidaci a konglomerátnímu vlastnictví, i když je z podnikatelského hlediska pochopitelný, pro Američany znamená i určitý problém. Mít nezávislý hlas je velmi důležité,“ řekl Gore. Ten bude mít v nové společnosti úlohu předsedy správní rady, uvedla agentura Reuters.

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.