Těžký život kabelových dobrodruhů

22. 4. 2004 09:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Ve francouzském Cannes se konají nejen filmové festivaly, ale také filmové a televizní trhy. Na letošním veletrhu MIP TV Cannes se vedle tradičních nákupčích z českých televizí a agentury komerčních stanic AQS objevil také vyslanec společnosti Hobby televize, s. r. o. Mohlo by to znamenat, že tato zlínská firma to se svými plány na vytvoření satelitního a kabelového kanálu Hobby TV myslí vážně. Pokud se Hobby TV objeví na transpondéru satelitu Eurobird 1, mělo by to být na podzim. Hobby televize, s. r. o., totiž získala licenci k satelitnímu vysílání 13. října 2003 a letos v říjnu jí uplyne zákonná dvanáctiměsíční lhůta, ve které musí zahájit vysílání. Jinak může o licenci přijít, jako se to stalo společnosti East Box Digital loni v prosinci, když nebyla schopna v daném termínu slibované satelitní digitální programy nabídnout.Trh českých kabelových programů zatím naplňují hlavně kapitálově silní investoři jako HBO a UPC, čeští provozovatelé jsou výjimkou. Patří mezi ně Galaxie Sport, která před třemi týdny oslavila druhé výročí své existence, a také hudební stanice Óčko, která své dvouleté narozeniny oslaví letos na podzim.Hobby TV by mohla být zajímavým oživením českého televizního trhu. Pokud ji však nezařadí do nabídky kabeloví obři UPC a Karneval, pak jí to může přinést problémy se sledovaností, a tím i s tempem návratnosti investic.Již dva roky se mezi televizními profesionály diskutuje o teleshoppingovém kanálu. Společnost NAT1, s. r. o., takovou televizi slibuje od roku 2002, kdy pro ni získala kabelovou a později i satelitní licenci. „Nabídková televize“ NAT1 spustila svůj program loni v květnu v kabelových systémech Katro Servis v Semilech. Na konci roku však požádala o povolení přerušit na tři měsíce vysílání se slibem, že vysílání obnoví možná už v březnu. Zatím se tak nestalo a budoucnost licence NAT1 je nejistá.

Ekonom, 22. 4. 2004, Autor: (MIŠ)

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.