Rada ČT je opět kompletní

6. 4. 2004 16:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Rada České televize je opět kompletní, tedy patnáctičlenná. Sněmovna do rady zvolila bývalého člena baletu Národního divadla Jana Prokeše, prosadili ho sociální demokraté a komunisté. Prokeše nominovaly DUHA – sdružení dětí a mládeže pro volný čas a přírodu a Asociace pro mládež, vědu a techniku. Koalice v tomto případě nebyla jednotná. Prokeše, který pracuje na částečný úvazek jako poradce ministra dopravy, totiž do rady dostaly hlasy poslanců ČSSD a KSČM. ODS, lidovci a unionisté ho nepodpořili. Prokeš nahradí v radě Ivana Binara. Sněmovna ho v prosinci odvolala kvůli působení v čele spisovatelské obce. Poslanci dospěli k závěru, že se tím dostal do střetu zájmů.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.