Americká televize odvysílala snímky princezny Diany při havárii

22. 4. 2004 11:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Americká televizní stanice CBS odvysílala dosud nezveřejněné fotografie britské princezny Diany, pořízené na místě havárie, při níž přišla v roce 1997 o život. Fotografie byly zabaveny jednomu z paparazziů a uloženy v důvěrné policejní složce. Jak se stanice k dosud tajným materiálům dostala, není zatím jasné.
Fotografie jsou podle agenturních informací překvapivé tím, že princezna na nich vypadá velmi klidně a jakoby pokojně se opírá pravým bokem o opěradlo havarovaného mercedesu. Na fotografiích nejsou patrná žádná zranění. Dosud se předpokládalo, že zveřejnění záběrů z místa nehody by se mohlo vážně dotknout jejích synů Williama a Harryho.
CBS uvedla, že se jí podařilo získat celou složky francouzské policie k tomuto případu, která obsahuje asi 4000 stran dokumentů. Dokumentace údajně definitivně vyvrací některé dohady, jež provázely Dianinu smrt při havárii příliš rychle jedoucího vozu v pařížském tunelu. Princezna nebyla v době smrti těhotná a vůz neměl žádnou technickou závadu ani nebyl nijak poškozen. Viníkem neštěstí byl jednoznačně řidič Henri Paul, který řídil pod vlivem alkoholu a prášků.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.