Sněmovna: TV poplatky vzrostou na 100, rozhlasové na 45 korun

31. 3. 2004 09:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Televizní poplatky se nyní asi zvýší ze současných 75 na 100 Kč a rozhlasové z 37 na 45 Kč měsíčně. V budoucnu by je pak měla vláda dál zvyšovat v závislosti na inflaci. Počítá s tím novela, kterou schválila Poslanecká sněmovna hlasy 91 ze 181 přítomných. Předlohu posoudí i Senát a prezident. Novela rovněž předpokládá, že poplatky bude hradit každá domácnost, ať rozhlasový a televizní přijímač vlastní, nebo ne. Reklama ve veřejnoprávní televizi se sníží z dnešního 1 % na 0,8 %vysílacího času, dál ale klesat nemá.
Předlohu v dolní komoře prosadili poslanci vládní koalice, a to většinou jediného hlasu. Opozice byla proti.
Poplatky stouply naposledy v roce 1997, od té doby lidé platí měsíčně 75 Kč za televizní a 37 Kč za rozhlasový přijímač.
Zástupci České televize během celé debaty tvrdili, že pokud se odvody nezvýší, dostane se ČT do krize, bude muset výrazně omezit původní tvorbu a žít z repríz.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.