Comcast koupí kabelový kanál TechTV

26. 3. 2004 09:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Comcast, která je největším provozovatelem kabelové televize ve Spojených státech, koupí od firmy Vulcan Programming kabelový kanál TechTV věnovaný technologickému průmyslu za zhruba 300 milionů dolarů. Firma oznámila, že tento krok je součástí snahy o zvýšení počtu předplatitelů jejího kanálu pro počítačové hry.
Kanál TechTV, který je domovem pořadů, jako jsou Války robotů a Škola špionů, má zhruba 43 milionů předplatitelů. Comcast hodlá TechTV spojit se svým kanálem G4 věnovaným počítačovým hrám, jenž má v současnosti pouze 15 milionů předplatitelů.
V nově vzniklém kanálu by měla mít zhruba 12procentní podíl společnost EchoStar Communications, která je provozovatelem satelitní televizní služby Dish Network. V čele nového kanálu bude stát Charles Hirschhorn, zakladatel a generální ředitel G4.
Podle zdroje obeznámeného se situací zaplatí Comcast investiční společnosti Vulcan, kterou kontroluje spoluzakladatel Microsoftu Paul Allen, za převzetí TechTV téměř 300 milionů dolarů. Firma Comcast minulý měsíc podala nevyžádanou nabídku na převzetí mediální společnosti Walt Disney za 45 miliard dolarů, připomíná agentura Reuters.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.