Bývalá mluvčí Telecomu Dvořáková nastoupí do ČSA

24. 3. 2004 09:03

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Do oddělení vnějších vztahů Českých aerolinií nastoupí ve středu bývalá mluvčí Českého Telecomu Dana Dvořáková. Informaci potvrdil ředitel oddělení Jiří Fleyberk. Dvořáková do ČSA přejde ze slovenské Všeobecné úverové banky, kde pracovala v posledním roce a půl.
Uvedené oddělení komunikace se podle Fleyberka v rámci restrukturalizace společnosti rozdělí. „O tom, kdo povede kterou část komunikačního oddělení ČSA, by se mělo rozhodnout na středečním jednání vedení aerolinií,“ sdělil Fleyberk. Cílem rozdělení odboru komunikace je podle něho zefektivnění činnosti tiskového odboru. Dvořákovou se ČTK nepodařilo zastihnout.
Fleyberka jmenoval ředitelem vnějších vztahů prezident ČSA Jaroslav Tvrdík loni v září krátce po svém příchodu do aerolinií. Zakladatel Reflexu Fleyberk tehdy nahradil Daniela Plovajka, který funkci zastával přes tři roky.
Tvrdík začal s personálními změnami necelý měsíc po nástupu k ČSA. Poté, co vyměnil ředitele komunikace, odvolal vedoucí mzdové politiky, hlavní účetní a generálního inspektora. Sám odešel viceprezident pro finance František Slabý, který zůstal jediným staronovým členem představenstva poté, co dozorčí rada 2. září loňského roku celé staré představenstvo včetně tehdejšího prezidenta firmy Miroslava Kůly odvolala a jmenovala novým šéfem exministra obrany Tvrdíka. Jako vrchního personalistu si nový šéf ČSA do firmy přivedl svého někdejšího náměstka z obrany Jaroslava Švábíka. Do managementu ČSA přišel také Jan Váňa z postu náměstka ministra obrany pro reformu.
Dozorčí rada ČSA poté rozhodla, že na funkce členů představenstva a viceprezidentů se budou vypisovat výběrová řízení. Vedení ČSA oznámilo, že požadavek získávat nové šéfy ve výběrovém řízení splní a rozšíří jej i na střední článek řízení.
Řízením marketingu byl po Václavu Královi, který odešel na zahraniční zastoupení ČSA, pověřen Michal Požár. V lednu se novou viceprezidentkou pro marketing a prodej stala Zuzana Řezníčková, viceprezidentem pro ekonomiku pak Petr Jůza. Oba přišli do ČSA z telekomunikačních firem.
Management ČSA tak nyní tvoří vedle prezidenta Jaroslava Tvrdíka místopředseda dozorčí rady a viceprezident pro provozní úsek Jiří Pos, člen představenstva a viceprezident pro letový úsek Peter Jusko, člen představenstva a viceprezident pro techniku Tomáš Heczko, člen představenstva a viceprezident pro personální úsek Jaroslav Švábík, členka představenstva a výkonná ředitelka úseku informačních technologií Kateřina Hobzová- Chalupová, výkonný ředitel úseku strategického plánování a rozvoje Jan Váňa. Nejnověji se viceprezidenty stali právě Řezníčková a Jůza.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.