Bezplatný list Metropol do dalších polských měst

1. 3. 2004 14:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Švédský vydavatel bezplatného tisku Metro International SA rozšíří své varšavské vydání listu Metropol a půjde v Polsku do dalších čtyř měst. Společnost bude Metropol v pondělí a pátek distribuovat v Krakově, Poznani, Vratislavi a trojměstí Gdansk, Gdyně a Sopoty. Metropol se tak stane čtvrtým největším polským deníkem. Nová vydání budou obsahovat místní a celostátní zprávy. Metro uvádí, že ve Varšavě dává denně do distribuce 140 000 výtisků listu, který má 325 000 čtenářů. Do čtveřice regionálních měst bude společnost dodávat dva dny v týdnu dalších 100 000 výtisků. Metro vydává bezplatný deník financovaný reklamou ve více než 70 městech v 16 zemích světa včetně včetně Evropy, Severní a Jižní Ameriky a Asie. Společnost uvádí, že denně má ve světě 12,8 milionu čtenářů a týdně 28 milionů. Varšavskou edici začala společnost vydávat v listopadu 2000, napsala agentura AP. Noviny je možné získat ve všední den zdarma v prostředcích veřejné dopravy. Metro začalo ve Stockholmu vycházet v roce 1995. V České republice je Metro k dostání od léta 1997.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.