Vinex přivítá o polovinu více firem než loni

27. 2. 2004 09:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Poloviční nárůst vystavovatelů na 160 společností zaznamenal letos již jedenáctý mezinárodní vinařský veletrh Vinex. Představí se na něm nejen domácí vinaři, ale i jejich kolegové ze Slovenska, Rakouska a Maďarska. Od 2. do 5. března se v Brně na výstaviští v pavilonu A1 budou prezentovat technologie, vína jako taková budou v pavilonu A2.
Podle údajů profesního sdružení tuzemská spotřeba vína stále roste, od 12 litrů na hlavu a rok v roce 1989 až na nynějších 16,6 litru. V sousedním Rakousku je ale spotřeba až dvojnásobná. I přes nárůst ploch vysazených vinic zejména v posledních letech až na zatím 15 500 registrovaných hektarů není Česká republika ve výrobě soběstačná. Domácí vína pokrývají jen 35 procent spotřeby a zbytek se musí dovézt.
Potravinářské veletrhy Salima, jejichž součástí je i Vinex, budou oficiálně zahájeny v úterý 2. března v 10:00 hodin v Rotundě pavilonu A. Odpoledne od 17:00 v sále Morava pavilonu A3 má tiskovou konferenci ministr zemědělství Jaroslav Palas. Ceny Zlatá Salima, kam se přihlásilo 37 firem se 72 exponáty, předají organizátoři ve stejný den od 18:00 v Business Centru v prvním patře pavilonu E.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.