Valašskomeziříčská radnice připravuje vyhlášku o reklamě

12. 2. 2004 09:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Radnice ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku připravuje vyhlášku o umísťování informačních, reklamních a propagačních předmětů. Vyhláška stanoví zásady používání a umísťování těchto zařízení zejména v městské památkové zóně, případně i jinde na území města. Informoval o tom mluvčí radnice Josef Beneš.
Zásady se budou vztahovat také na ochranné pásmo u kostela Nejsvětější Trojice. Podnět na vytvoření vyhlášky vzešel z komise pro městskou památkovou zónu, které se nelíbí hromadné rozmísťování reklamy. „Když jsem se o tuto problematiku začal zajímat, napočítal jsem jen v jedné postranní uličce u náměstí devět mobilních stojanů,“ poznamenal referent pro památky Dan Žárský, který nedávno dokončil koncept nové vyhlášky.
Při jeho zpracování Žárský vycházel především ze zkušeností a norem platících v jiných městech. „Nebyli bychom zdaleka první, kdo takovou vyhlášku schválí. Stavební zákon k tomu obce dokonce vyzývá,“ podotkl referent, jenž navrhuje omezit v památkové zóně světelnou reklamu a samolepicí reklamy v oknech.
„U reklamních tabulí bych preferoval řemeslné provedení z tradičních materiálů,“ dodal. Zároveň také zdůraznil, že jde pouze o prvotní koncepci, kterou zanedlouho představí příslušné komisi. Rozhodující slovo pak bude mít rada města a zastupitelé. Nová vyhláška by pak mohla začít platit od poloviny letošního roku, upřesnil Žárský.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení