V sobotu začne vysílat nová satelitní televize al-Hurrá

13. 2. 2004 11:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

IPTV či kabelovou televizi si platí více než polovina Čechů

Počet diváků, kteří sledují televizní stanice prostřednictvím některého z placených operátorů, se v Česku drží na stabilní úrovni, dál však klesá podíl satelitní TV. Vyplývá to z aktuálního výzkumu Atmedia index.

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Nová zpravodajská televizní stanice al-Hurrá, kterou bude financovat vláda USA, odstartuje v sobotu své vysílání. Satelitní stanice Al Hurrá (Svobodná jednotka) bude vysílat pro arabsky hovořící diváky. To vyvolalo už předem kritiku arabských pozorovatelů. Jde prý o pokus o „zničení islámských hodnot“ a „vymývání mozků“ mladých Arabů. Podle amerického prezidenta George W. Bushe by nová televizní stanice
měla vysílat 24 hodin denně zprávy a zábavné programy. Stanice bude „čelit nenávistné propagandě, která naplňuje vlnové délky muslimského světa“. Podle mluvčího Bílého domu Scotta McClellana by nový TV kanál měl přispět k šíření svobody a demokracie v oblasti Blízkého východu. Televize bude vysílat z Washingtonu, bude však mít rozsáhlý štáb arabských spolupracovníků a pobočky v Bagdádu i dalších arabských městech.

-tasr-

Jak Kofola sedm let ladila novou identitu? Čtěte v MAM 12/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení