Časopisy zůstanou v 5% sazbě DPH

26. 2. 2004 16:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

DPD s agenturou Realness uspěly na evropských SABRE Awards

Ze 13 nominovaných českých projektů v evropské PR soutěž SABRE Awards získala cenu kampaň cílená na kurýry DPD.

Reklama
SDG

Časopisy a noviny zůstanou v 5% sazbě DPH. Rozhodnutí padlo na čtvrtečním jednání Poslanecké sněmovny, která zákon o DPH schvalovala. Přestože vládní návrh zákona o DPH počítal s tím, že časopisy budou přeřazeny do základní, 19% sazby, závěrečné hlasování dopadlo pro vydavatele časopisů úspěšně. Poslanec Michal Kraus (ČSSD) totiž uspěl se svým pozměňovacím návrhem, kterým časopisy přeřadil zpět do 5% sazby. Pro pozměňovací návrh Michala Krause hlasovalo 104 poslanců, o devět více než bylo potřeba. Hlasování o zákonu jako celku však skončilo nejtěsnějším možným poměrem. Pro přijetí zákona o DPH hlasovalo 94 ze 187 přítomných poslanců. Zapotřebí bylo právě 94 hlasů.

-mav-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.