Bomba ve Slovenské televizi nenalezena

5. 2. 2004 10:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Pracovníci veřejnoprávní Slovenská televize (STV) zažili dnes perné ráno. Kolem sedmé hodiny jim neznámý muž telefonicky pohrozil bombovým atentátem. Policie ihned vyklidila budovu, krátce po desáté ale muži zákona odjeli, protože žádnou výbušninu nenašli. Provoz stanice a její vysílání se vrátily do normálu a „mrakodrap“ STV se postupně opět plní zaměstnanci.
„Situace se začíná vracet do normálních kolejí, protože policie ukončila prohlídku areálu,“ řekl Branislav Záhradník z vedení televize. „Pyrotechnici nenašli výbušné zařízení a pracovníci se mohli vrátit po desáté do budov,“ vysvětlil.
Podle Záhradníka byla policejní prohlídka kratší, než se původně předpokládalo; pyrotechnici jako první prohledali vysílací centrum.
Ve vestibulu výškové budovy panovala po desáté hodině poklidná atmosféra a zaměstnanci o údajné bombě spíše vtipkovali. Nebylo vidět žádné známky vzrušení nebo nervozity. Ostraha pouštěla do rozsáhlého areálu auta i zaměstnance v běžném režimu.
Jak uvedl Záhradník, případné škody, které evakuace způsobila, zatím známy nejsou. Zpravodajské štáby již mohou normálně pracovat a dostaly se k technice a automobilům, takže vysílání zpravodajských pořadů není ohroženo, dodal člen vedení.
Podle informací ČTK nyní policie intenzivně hledá strůjce výhrůžek, který si vyžádal odvysílání hrozby v ranním živém vysílání. Zjišťuje, z jakého místa volal muž, jenž se pracovníkům stanice do telefonu představil jako Miro.
Jde o první případ, kdy byla STV vyklizena kvůli hrozbě bombového útoku. V zemi se ale čas od času vyskytují podobné výhrůžky, které ovšem většinou pocházejí od školáků anebo „šprýmařů“.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení