Soud odložil spor Vondráčkové a jejího muže s týdeníkem Spy

13. 1. 2004 13:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

DPD s agenturou Realness uspěly na evropských SABRE Awards

Ze 13 nominovaných českých projektů v evropské PR soutěž SABRE Awards získala cenu kampaň cílená na kurýry DPD.

Reklama
SDG

Spor populární zpěvačky Heleny Vondráčkové a jejího muže Martina Michala, kteří zažalovali bulvární týdeník Spy, soudce pražského městského soudu odročil na neurčito. Po výslechu prvních tří svědků, mezi nimiž byl i bratr zpěvačky Jiří Vondráček, chce soudce vyslechnout další svědky.
Vondráčková a Michal žalují časopis za dva články z minulého roku. Spy napsal, že policie Michala v dubnu zatkla a vzala do vazby, což on popírá. Zároveň manželský pár žaluje časopis za článek o údajném intimním poměru mezi Michalem a sekretářkou jeho ženy Marcelou Hradeckou. K této žalobě se přidala i Hradecká.
Právní zástupce Michala a Vondráčkové Vratislav Cimr podal v souvislosti s články žalobu na ochranu osobnosti a také trestní oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu. „Domáháme se finančního zadostiučinění, a to pro pana Michala 500.000 tisíc a pro paní Vondráčkovou a paní Hradeckou po 150.000 korunách,“ řekl novinářům Cimr. Pouhou omluvu nepovažuje za zadostiučinění.
Spy napsal, že policie Michala 20. dubna 2003 zatkla, obvinila a vzala do vazby, z níž byl na kauci po třech dnech propuštěn. Z článku nevyplynulo, kvůli čemu měl být stíhán. Autorka článku Gabriela Wolfová vypověděla, že o zatčení slyšela poprvé od místních lidí v obci Řitka u Prahy, kde manželé žijí. Později jí podrobnosti potvrdil Michalův obchodní partner Miroslav Stiebal.
„Informoval mě o datu a hodině zatčení. Neřekl, od koho informace má, ale že je to naprosto jisté,“ uvedla Wolfová. Redaktorka se snažila informaci ověřit i u policie, ale nepodařilo se jí to. Informaci nepřímo potvrdil ještě Miroslav Jansa, manažer několika českých populárních osobností.
Stiebal, který měl také svědčit, se k soudu nedostavil, ani se neomluvil. Právní zástupce časopisu Spy trvá na jeho vyslechnutí. Zároveň navrhl soudu i výslech Jansy.
V případě článku o údajném intimním poměru mezi Michalem a Hradeckou vypověděla Wolfová shodně s druhou redaktorkou Spy Alexandrou Geislerovou-Šeflovou, že hlavní informace dostaly od bývalé přítelkyně a družky Michala Olgy Zahradníkové. Také ji chce soudce ještě vyslechnout.
Podle bratra Vondráčkové, který měl v minulosti s Michalem spory, je celá kauza směšná. „Mám pocit, že pan Martin Michal vede spor proti celé Praze. Je komické, že on, který spolupracuje s bulvárním tiskem velmi vehementně, najednou jiný bulvární tisk trestně stíhá,“ uvedl Vondráček, který byl coby svědek předvolán, protože měl právní zástupce Michala a Vondráčkové podezření, že původcem všech informací by mohl být on. To se nakonec nepotvrdilo.
Podle dostupných informací Michal v dané době stíhán nebyl. Policie jen prověřuje trestní oznámení, které na Michala podal jeho obchodní partner Stiebal. Ten navrhuje stíhat ho za podvod, zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění, pokus krácení daní a padělání veřejné listiny. Michala ale dříve policie obvinila kvůli útoku na fotografa. Incident se ale odehrál až dlouho po zveřejnění článku ve Spy.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.