Skončilo dvoudenní zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

8. 1. 2004 09:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém zasedání ve dnech 6. a 7. ledna 2004 vydala provozovateli TV Nova upozornění na porušení povinnosti poskytovat objektivní a vyvážené informace, oddělovat názory nebo komentáře od zpravodajských informací, a to odvysíláním reportáží Mocipán, Anděl smrti 1, 2 v pořadu Na vlastní oči. Radní ale odložili podnět ministerstva zdravotnictví, týkající se reportáže o údajném zákazu přijímat středočeské pacienty v pražských nemocnicích v Televizních novinách dne 26. listopadu 2003, protože povinnost poskytovat objektivní a vyvážené informace byla naplněna souhrnem informací v dalších reportážích k této věci.
Rada také vzala na vědomí, že v říjnu 2003 ve vysílání reklam a teleshoppingu v celoplošných televizích nezjistila porušení
příslušných ustanovení zákona.
Radní schválili změnu licenčních podmínek provozovateli rozhlasových programů Rádio Jizera a Kiss Delta – změnu vysílacích schémat a v případě Kiss Delta i snížení podílu české a slovenské hudební produkce ze 14 % na 10 %.
Rada zároveň souhlasila se změnou obchodní firmy provozovatele z Ateliérů Bonton Zlín na AZ Média a přidělila nové soubory technických parametrů těmto provozovatelům:
– Country radio s.r.o.: Beroun 98,3 MHz/100 W;
– FTV Premiéra, spol. s r.o. : Karlštejn 21. kanál;
– Juke Box, spol. s r.o.: Frenštát pod Radhoštěm 105,9 MHz – zvýšení výkonu na 1 kW;
– Radio Proglas, s.r.o.: Nové Hrady 107,5 MHz – zvýšení výkonu na 2 kW;
Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zároveň zamítla žádosti provozovatele Radio Proglas o nové soubory technických parametrů Velké Meziříčí 100,6 MHz/200 W a Žďár nad Sázavou 104,0 MHz/200 W s tím, že Úřad předloží Radě seznam volných rozhlasových kmitočtů na Vysočině a jižní Moravě, mapu jednotlivých pokrytí, výpočet jednotlivých pokrytí obyvatelstva.
V rámci návštěvního dne se členové Rady setkali s potenciálními zájemci o provozování digitální vysílací sítě – představiteli Českých radiokomunikací, Czech Digital Group, Českého Telecomu, České televize a Českého rozhlasu. Setkáni se zúčastnili také předseda ČTÚ Stádník, provozovatelé komerčních televizí a některých lokálních rádií, odborníci a novináři.

-zem-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.