Prodej videoher v USA dosáhl 7 miliard dolarů

27. 1. 2004 09:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

TV Nova je průkopníkem nových trendů

TV Nova mění přístup k audiovizuální produkci. Zelené natáčení se stává standardem přinášejícím ekologické inovace.

Reklama
SDG

Růst zájmu o počítačové hry na celosvětově největším trhu ve Spojených státech pokračoval i v loňském roce. Prodej her v roce 2003 dosáhl sedmi miliard dolarů, což je o 100 miliónů dolarů více než v roce 2002.
Ještě v roce 1995 si američtí zákazníci koupili hry za 3,2 miliardy dolarů. Informoval o tom Jeff Woodbury z americké Asociace zábavního softwaru (ESA).
Loni Američané preferovali především herní konzole. Těch se prodalo 186 miliónů kusů za 5,8 miliardy dolarů (nárůst o 300 miliónů dolarů), prodej počítačových her poklesl o 200 miliónů dolarů na 1,2 miliardy (53 miliónů kusů).
K posunu došlo i v prodeji jednotlivých kategorií her. Ve Spojených státech je každé hře přiřknut rating podle obsahu násilí a rizika, že negativně ovlivní vývoj dospívajících. V USA tak lze koupit tři hlavní kategorie her – E (Everyone) pro každého, T (Teen) pro mládež a M (Mature) jen pro dospělé.
V loňském roce tak ze všech prodaných her připadlo 54 procent na kategorii E, 31 procent na T a 12 procent na M. Zbytek si rozdělily další menšinové kategorie.
Prodej jednoho miliónu kusů překročilo devět herních konzolí (6 v roce 2002), přes půl miliónu se dostalo 49 her (33 v roce 2002). Většina spadala do kategorie E nebo T. „To dokazuje, že herní průmysl produkuje zábavný obsah pro všechny věkové kategorie,“ uvedl prezident ESA Douglas Lowenstein.

Hospodářské noviny, 27.1.2004, autor: (abo)

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Známe Agenturu roku! Aplaus patří McCann Prague!

Známe Agenturu roku! Aplaus patří McCann Prague!

Vítězné konfety se po roce opět snášejí na hlavy zástupců McCann Prague. Ti podruhé za sebou ovládli hlavní kategorii soutěže Agentura roku a celkem si ze slavnostního večera odnášejí šest trofejí. Nezávislou agenturou je Boomerang Communication, Nejlepším marketérem Kateřina Harris z řetězce Albert.

Bonami mění v nové kampani kartonový svět za osobité bydlení

Bonami mění v nové kampani kartonový svět za osobité bydlení

Novou kampaň s historicky největší videoprodukcí spouští Bonami. Jejím hlavním motivem je kontrast mezi nudným „kartonovým“ světem a „osobitým bydlením“, které může být s Bonami dostupné a jednoduché. Kampaň vznikla ve spolupráci s YYY agency a reklamní a filmovou produkcí Nice!.