HBO již posedmé odvysílá předávání Oscarů v přímém přenosu

27. 1. 2004 08:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Stanice HBO Česká a Slovenská republika odvysílá přímý přenos předávání cen Americké filmové akademie Oscar za rok 2003. Slavnostní ceremoniál HBO uvede už posedmé. Informovala o tom Hana Příhodová z česko-slovenské pobočky HBO.
Přímý přenos začne v pondělí 1. března o půl třetí ráno a potrvá přibližně tři a půl hodiny. Devadesátiminutový sestřih pak stanice odvysílá stejný den v osm hodin večer. Diváky ceremoniálem večer provedou publicista Jan Rejžek a překladatelka Dana Hábová. Udílení cen se uskuteční v neděli 29. února ve večerních hodinách pacifického času. Bude to 76. ročník. Nominace na Oscary se uzavírají v úterý. Dvě nejprestižnější americká filmová ocenění, Oscary a Zlaté globy, se letos časově téměř setkávají a dělí je od sebe jen jeden měsíc. Vítězové Oscarů se dosud tradičně vyhlašovali koncem března.
Nositelé Zlatých globů byli oznámeni dnes. Zlatý globus za nejlepší režii získal režisér Peter Jackson za třetí díl své filmové trilogie Pán prstenů – Návrat krále natočené podle knih J.R.R.Tolkiena. Návrat krále vyhrál i zlato za nejlepší film. Cenu za nejlepší komedii či muzikál si z 61. ročníku Zlatých globů odnesla komedie Ztraceno v překladu.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.