GfK koupila Medias

1. 12. 2003 00:12

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

TITULEK: GfK koupila Medias

Společnosti Media Service a GfK Praha uzavřely koncem minulého týdne dohodu o převodu práv k výzkumnému a optimalizačnímu systému venkovní reklamy Medias. Od 1. prosince se tak GfK Praha stává výhradním provozovatelem a dodavatelem systému, po jehož propojení s vlastním výzkumem demografické a spotřební kultury pasantů (OTG) nabídne trhu komplexní systém na plánování venkovní reklamy.
„Je třeba posílit systém kontrol, modelování účinnosti v závislosti na technických parametrech a více pracovat s demografickými prvky,“ poodhalil potenciál Mediasu ředitel výzkumu médií GfK Praha Pavel Rusý, podle něhož cena kontraktu nepřesáhla 10 mil. korun. „V současnosti je GfK jednoznačným favoritem jednotného měření českého outdooru,“ předpovídá ředitelka Media Service Iva Větrovská.
Medias obsahuje databázi všech reklamních panelů billboardového a bigboardového typu v ČR, výsledný ukazatel OTS (opportunity to see) vyjadřuje počet respondentů, kteří mohou reklamní plochu skutečně vidět během 24 hodin. Nadstavbou Mediasu je softwarová aplikace s nástroji pro optimalizaci kampaní, jejich tvorbu a hodnocení.


Posun ve venkovce. Společnost GfK se v současnosti stala favoritem jednotného měření českého outdooru.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.