Mediální rada projedná stížnosti na pořady Fakta a Na vlastní oči

20. 10. 2003 14:10

— Mohlo by vás zajímat —

Koncept Nature Positive – od myšlenky k akci

Den Země je ve společnosti Mattoni 1873 každý den, sahá od cirkularity a snižování uhlíkové stopy až k obraně biodiverzity.

Reklama
SDG

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání projedná na zasedání, které začne v úterý, stížnosti na pořad televize Nova Na vlastní oči a na vydání publicistického pořadu České televize Fakta. Informoval o tom mluvčí mediální rady Pavel Barák.
V případě televize Nova rada obdržela stížnosti na pořady Na vlastní oči z 1. a 22. července. Reportáže Mocipán a Anděl smrti se nelíbily Zdeňkovi Jemelíkovi, který píše pro Literární noviny pod pseudonymem Martin Stín. Ve stížnosti kritizuje především nevěrohodnost svědků hovořících v reportáži a nedostatek předložených důkazů. Na Novu si také podle Baráka stěžoval Tomáš Linhart, jehož podnikatelských aktivit se druhá reportáž týkala.
Reportáž Real problém v pořadu Fakta odvysílaném na ČT 25. srpna považuje za neobjektivní Česká konsolidační agentura. Podle ní byly v reportáži některé informace o společnosti IPB Real nesprávné.
Reportážemi v obou televizích se rada podle Baráka zabývala již na minulém zasedání. Případně by tak mohla zahájit správní řízení, pokud to bude považovat za opodstatněné.
Rada má kromě těchto stížností na programu běžné záležitosti, jako jsou žádosti o dodatečné vysílače různých médií či změny v jejich licenčních podmínkách.

Další zajímavé čtení

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Pomáháme značkám myslet ekologicky

Trend udržitelnosti je patrný i na eventech. Šafy production radí značkám, jak k němu přistupovat a společně s nimi přichází s inovativními aktivitami.