Bayern Mnichov uvažuje o založení vlastní televizní stanice

30. 10. 2003 10:10

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Fotbalový velkoklub Bayern Mnichov uvažuje o založení vlastního televizního kanálu. Představitelé bavorského klubu jsou připraveni k tomuto kroku sáhnout, pokud se do dvou dnů nedohodnou na nové smlouvě s placenou stanicí Premiere, která přenáší ligové zápasy. Premiere a vedení bundesligy nyní intenzivně jednají o kompromisní dohodě, podle níž by televize zaplatila soutěži alespoň 150 milionů eur ročně. Stanice má však finanční problémy a hledá nové zdroje příjmů.
„Pokud Premiere do 31. října nevyužije opce na další rok, mámě devět měsíců na to, abychom rozjeli nový kanál. Je jasné, že chceme více peněz,“ řekl šéf Bayernu Karl-Heinz Rummenigge v rozhovoru pro časopis Sport Bild. Bundesliga měla z televizních práv příjem 300 milionů eur. Pak však na Premiere tvrdě dopadl krach mediálního impéria Lea Kircha a její příjmy se drasticky snížily. Rummenigge požaduje za celý balík práv, který vedle přenosů obsahuje i záznamy a zpravodajské sestřihy, minimálně 280 milionů eur. V následujících letech by přitom tato částka měla výrazně růst. „Měli bychom se brzy dostat zpět na 400 milionů a směřovat k pěti stům,“ dodal.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.