IAudit: ČR je s pětinou lidí na internetu třetí v regionu

29. 9. 2003 15:09

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Česká republika je s 22,5procentním rozšířením internetu mezi obyvateli na třetím místě v regionu střední a východní Evropy. Lépe jsou na tom Slovinsko a Estonsko, kde má pravidelný přístup na světovou počítačovou síť přes 30 procent populace. Vyplývá to ze statistiky společnosti iAudit International.
Mezi 30 evropskými zeměmi skončila ČR na 17. místě. Nejvíce je internet rozšířen ve Švédsku (67,8 procenta), Dánsku (62,6 procenta) a Nizozemsku (60,2 procenta). Naopak nejhůře je na tom Srbsko s 3,8 procenta a Rumunsko s 4,5 procenta. V sousedním Polsku má podle studie přístup na internet 16,6 procenta lidí, na Slovensku 15,7 procenta a v Maďarsku 11,9 procenta.
Podle statistiky European Universal Internet Atlas má ČR mezi 17 sledovanými evropskými zeměmi v přepočtu na koruny nejlevnější internet mimo špičku, když hodina vytáčeného připojení u standardního tarifu Českého Telecomu vyjde na 18 korun. Ve špičce je na devátém místě s 54 Kč za hodinu.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.