Pantry koupí 138 amerických supermarketů Golden Gallon

26. 8. 2003 09:08

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Americký provozovatel řetězce supermarketů The Pantry Inc. podepsal dohodu o koupi 138 obchodů Golden Gallon, které patří americké divizi nizozemské maloobchodní společnosti Ahold. Vyplývá to z prohlášení, které firmy zveřejnily. Bližší podmínky dohody však ani jedna ze společností neoznámila.
Ahold hodlá peníze získané z prodeje použít na snížení obrovského dluhu, který činí více než 13 miliard USD. Prodej amerických supermarketů je v souladu se strategickým plánem Aholdu, jehož cílem je omezit současné aktivity společnosti a zaměřit se pouze na jádrové potravinářské aktivity. Ahold vlastní v USA také další řetězce supermarketů, a to Stop & Shop a Giant, a distribuční firmu U.S. Foodservice.
Akvizice, která má být dokončena v posledním čtvrtletí letošního roku, by se měla okamžitě promítnout do zisku Pantry. Celkové příjmy ve 138 obchodech Golden Gallon v loňském roce činily 375 milionů USD. Pantry v současnosti provozuje kolem 1300 supermarketů. Akvizicí posílí firma svoji pozici na jihovýchodě USA, napsala agentura Reuters.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení