Internetovému zpravodajství dominovala situace v Iráku

14. 7. 2003 09:07

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Nejsledovanějším tématem zpravodajských serverů se stal v uplynulém týdnu vývoj událostí v Iráku. Informace o Iráku dominovaly zpravodajství Britských listů, Českých novin a Lidovek. Vyplynulo to z průzkumu agentury Newton Information Technology (Newton IT).
Na serverech iDnes a Novinky situaci v Iráku vytlačil na druhou příčku Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Neviditelný pes uveřejnil nejvíce příspěvků o reformě veřejných financí a vracel se také k červnovému referendu o vstupu České republiky do Evropské unie.
Sledované servery uveřejnily o vývoji událostí v Iráku celkem 129 příspěvků. Informovaly především o odvysílání údajného záznamu prohlášení bývalého iráckého prezidenta Saddáma Husajna v katarské televizi, o únavě amerických vojáků v Iráku a jejich úmrtích v důsledku útoků Iráčanů.
Druhým nejfrekventovanějším tématem se stal 38. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Servery se zajímaly také o reformu veřejných financí, hlavně o postoje politiků k reformě i o pokračující úsilí odborářů o změnu její podoby. Zajímaly se také o alternativní návrhy opozičních stran.
Zvýšený zájem médií vyvolala také restituční kauza Františka Oldřicha Kinského. Servery si všímaly především žádosti politiků podané k Nejvyššímu soudu, aby rozhodl, jak mají soudy rozhodovat v restitučních sporech. Aktivita politiků reaguje na soudní spory Kinského o majetek zabavený na základě Benešových dekretů.
Servery se dále věnovaly také reformě české armády, konfliktním izraelsko-palestinským vztahům, bombovým útokům v Moskvě a operaci siamských dvojčat z Íránu.
-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení