Brazilská televizní síť SBT je na prodej

11. 7. 2003 09:07

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Druhá největší brazilská televizní síť Sistema Brasileiro de Televisao (SBT) je na prodej. Její majitel Silvio Santos se totiž chystá do důchodu a zřejmě se odstěhuje do Spojených států. Informoval o tom brazilský týdeník Contigo.
Santos v rozhovoru s časopisem naznačil, že o prodeji sítě už začal jednat s mexickou společností Grupo Televisa, avšak v úvahu připadá i možnost prodeje do rukou brazilského mediálního magnáta Jose Bonifacia de Oliveiry.
Mexická Grupo Televisa je největší televizní sítí na světě se zaměřením na latinskoamerické pořady. Management skupiny uvažuje o tom, že by převzal v brazilské společnosti maximálně 30 procent akcií. „Na ničem jsme se zatím nedohodli,“ podotkl mluvčí mexické firmy Manuel Compean.
„Rozhovory ještě neskončily a hloubková kontrola také zabere nějaký čas,“ vysvětlil Compean. Podle něj neexistuje žádný časový harmonogram, který by bylo třeba splnit, známý není ani podíl, o který by Mexičané mohli mít nakonec zájem, podotkla dnes agentura AP.
Komentář k případnému nákupu podílu v síti SBT neposkytlo ani vedení sítě, ani Bonifaciova kancelář. Santos ale sdělil, že by za prodej sítě chtěl dvě miliardy reálů (zhruba 692 milionů USD), ale že se dá o ceně ještě diskutovat.
Pokud bude kontrakt uzavřen, bude na brazilské mediální scéně teprve první, který se bude řídit novými pravidly. Brazílie totiž nedávno přijala nový mediální zákon, který zahraničním subjektům povoluje držet v brazilských mediálních společnostech 30procentní podíl.
-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení