Reuters zrušil funkci provozního ředitele

23. 6. 2003 11:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Britská zpravodajská a informační společnost Reuters Group ve snaze více šetřit rozhodla o zrušení funkce provozního ředitele. Tuto pozici zastává Philip Green, který z firmy odejde. Funkci provozního ředitele Reuters zavedl v roce 2001 a od té doby v ní byl právě Green. Ve funkci provozního ředitele Green dohlížel na realizaci změn obchodní politiky, které měly zlepšit stav podniku. Snažil se především o zlepšení zákaznických služeb, což považoval za klíčovou část strategie. Ve funkci skončí 30. června, informovali zpravodajové agentury. Reuters je největším poskytovatelem finančních informací na světě, s jehož akciemi se obchoduje na veřejných trzích. Reuters poskytuje hlavně informace z trhů a k jeho největším klientům patří banky, makléřské společnosti a další finanční instituce. Za poslední dva roky akcie firmy ztratily asi 78 procent. Od poloviny března, kdy byly akcie na 17letém minimu kolem 95 pencí, už se jejich hodnota téměř zdvojnásobila. Důvodem je růst celého trhu, z části ale také skutečnost, že se zlepšuje situace investičních bank. Ty tvoří velmi silnou část klientské základny firmy, v minulých asi dvou letech ale prošly jednou z nejhlubších krizí v odvětví.
Zrušení funkce provozního ředitele má zjednodušit strukturu řídícího managementu, což je součástí ozdravného plánu. V jeho rámci musí Reuters snížit náklady a změnit se tak ve štíhlejší a efektivnější podnik. „Ke změně dochází v době, kdy Reuters dělá velké pokroky přesně podle vytyčené strategie,“ řekl šéf Reuters Tom Glocer. Analytici mediálního sektoru nejsou změnou překvapeni. Plán s názvem „Fast Forward“, tedy „rychle vpřed“, který Glocer předvedl v únoru, počítá se snížením počtu zaměstnanců asi o 3000 lidí. Do konce roku 2005 by chtěl Reuters ročně ušetřit zhruba 440 milionů liber, to je asi 737 milionů dolarů. Provozní řízení bude nyní pod přímým dohledem řídícího výboru skupiny, kterému předsedá Glocer. Provozní výbor skupiny Reuters naopak zruší. Green může za zrušení pracovního místa získat kolem 825.000 liber odstupného, což je maximální částka. Podle mluvčího Reuters Simona Walkera ale skutečné odstupné bude zřejmě nižší.
-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.