Nova v létě vsadí na zábavu a vyzve diváky k tanci

13. 6. 2003 09:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Prázdniny plné tance a zábavy by mělo divákům v létě přinést vysílání televize Nova. Alespoň tak je koncipované letní programové schéma komerční televize nazvané Roztančené léto. „Protančit“ by se Nova chtěla až ke svému desátému výročí, které oslaví 4. února příštího roku. S letním vysílacím schématem novináře seznámila výkonná ředitelka televize Libuše Šmuclerová.
Zatímco už nyní diváky ke sledování Novy lákají upoutávky se snědou brazilskou tanečnicí a sluníčkem, na podzim se taneční styl s počasím změní.
Že tanec není záležitostí jen sličných Brazilek se ale bude snažit televize divákům v upoutávkách ukázat už v nejbližších dnech. Na obrazovce totiž Nova v brazilských rytmech rozvlní i kyprou vesnickou dívku, čističe továrenských komínů či údržbáře fotbalového stadionu.
O prázdninách bude televize těžit především z archivu své tvorby. V pravidelných sobotních zábavních pořadech Volenka si tak známé osobnosti nebudou vybírat taneční partnery, ale zvolí si z dřívějšího vysílání Novy to, co je nejvíce rozesmálo či jinak zaujalo. Svými oblíbenými televizními vzpomínkami diváky provede například Lucie Bílá, Karel Šíp či Petr Novotný.
V duchu tance se ponesou také pondělní prázdninové večery, kde diváci v sestřizích seřazených podle tanečních stylů zavzpomínají na písně, ale také scénky ze silvestrovských pořadů Novy. V reprízách televize uvede Politické harašení a na obrazovky se opět vrátí Novoty.
V rámci cyklu Film týdne nabídne televize například snímky Patriot, Ztracený svět či Hvězdná brána.
Nova ponechá v létě prostor také pro publicistiku, i když ji částečně omezí. Nedělní Sedmičku bude vysílat pouze v červenci, v srpnu si její tvůrci podobně jako český parlament udělají prázdniny. Také Střepiny se budou na obrazovkách soukromé televize objevovat jen část prázdnin. Publicistické pořady Na vlastní oči a Občanské judo bude Nova vysílat i v létě. Pořad Kotel, ve kterém se televize snaží nepříjemnými otázkami „zatopit“ politikům, o prázdninách kvůli obtížnému shánění hostů uvádět nebude.
Televize také potvrdila, že pokračuje v přípravách svého vlastního seriálu Pojišťovna štěstí. Podle Šmuclerové nadále platí termín začátku natáčení 21. července. Nova by měla seriál uvést v září příštího roku.
-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.