Microsoft přestane vyvíjet Explorer pro počítače Macintosh

17. 6. 2003 13:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Softwarová společnost Microsoft Corp. nebude dále vyvíjet nové verze oblíbeného prohlížeče Internet Explorer pro počítače Macintosh firmy Apple Computer. Apple se proto rozhodl pro své počítače vyvinout vlastní prohlížeč nazvaný Safari, který má být podle jeho vyjádření rychlejší a lepší při navigaci a zobrazování internetového obsahu.
Apple představil nový prohlížeč v lednu po skončení pětileté dohody o vývoji s Microsoftem. Microsoft bude i nadále vyvíjet pro počítače Macintosh kancelářský software Office.
Rozhodnutí může některým uživatelům počítačů Macintosh způsobit problémy, pokud se budou chtít připojit na internetový obsah, který je upraven pro Internet Explorer. Ten má, stejně jako Windows, na trhu podíl vyšší než 95 procent. Microsoft však poznamenal, že obě firmy vedou rozhovory o kompatibilitě prohlížečů.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.