Kvůli stávce novinářů nevyšly v Itálii žádné noviny

11. 6. 2003 12:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Kvůli stávce novinářů nevyšly v Itálii 11. června žádné noviny. O protestu se rozhodlo po změně šéfredaktora milánského deníku Corriere della Sera. Odborové organizace novinářů a opoziční politici tvrdí, že na list vyvíjel nátlak premiér Silvio Berlusconi.
Bývalý šéfredaktor Ferruccio De Bortoli byl Berlusconimu trnem v oku, protože ostře kritizoval jeho výpady proti justici. Premiér všechny výtky na svou adresu odmítal.
Žurnalistická profesní organizace FNSI tvrdí, že v zemi je stále více v nebezpečí svoboda sdělovacích prostředků. O médiích se v zemi debatuje několik let. Berlusconi je vlastníkem největší televizní společnosti, několika deníků a časopisů. Své důvěrníky prosadil i do vedení veřejnoprávní televize RAI a opozice soudí, že její vysílání ovlivňuje.
-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení