AOL Time Warner neprodá svoji knižní divizi

6. 6. 2003 09:06

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Mediální gigant AOL Time Warner Inc. se rozhodl, že neprodá svoji knižní divizi, jak původně zamýšlel. Firmě se totiž po měsících snahy nepodařilo nalézt zájemce, který by za divizi nabídl odpovídající částku. „Neobdrželi jsme nabídku, která by odpovídala skutečné hodnotě jmění,“ oznámila mluvčí společnosti Tricia Primroseová.
Prodej knižní divize, stejně jako prodej dalšího zbytného jmění, je součástí snah společnosti výrazně snížit do konce roku 2004 obrovský dluh 20 miliard USD. Rozhodnutí o zrušení prodeje divize však podle mluvčí neovlivní plán firmy. V minulých měsících se totiž firmě podařilo získat 750 milionů USD jako vyrovnání ve sporu s Microsoftem a prodat podíl v Comedy Central firmě Viacom. Tyto peníze byly použity na snížení dluhu.
AOL vede také rozhovory o prodeji tří atlantských sportovních týmů a části svého hudebního vydavatelství. Firma se snaží i o osamostatnění divize kabelových systémů. Plán na oddělení divize však nejspíš bude odložen na konec roku kvůli vyšetřování sesterské divize America Online federálními orgány, napsala agentura Reuters.
-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení