Unisys a Nokia spolupracují při zavádění technologie Global Multimedia Messaging Services

19. 5. 2003 12:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Behavio otestovalo Habánské zákony od WMC Grey a hokejový spot Komerční banky od VCCP Prague

Agentura Behavio již tradičně otestovala dvě nejúspěšnější reklamy měsíčního kola Souboje spotů. V březnovém klání uspěly Habánské sklepy a Komerční banka. O tom, s čím uspěly u diváků, si přečtěte v aktuálním vydání Marketing & Media 16/2024.

Reklama
SDG

Unisys Corporation a Nokia oznámily dohodu, která urychlí zavádění technologie Multimedia Messaging Services (MMS) na globální trhy a umožní poskytovatelům telekomunikačních služeb získat nový potenciální tok příjmů. V souladu s dohodou bude Unisys, v globálním měřítku, propagovat a prodávat řešení MMS společnosti Nokia mobilním operátorům a poskytovatelům služeb. Řešení MMS začne společnost Unisys nabízet v horizontu jednoho měsíce.

Technologie MMS nabízená společností Unisys bude představovat vysokokapacitní platformu multimediálních MMS zpráv pro dvoustrannou osobní komunikaci (person-to-person) a pro přístup v závislosti na obsahu. V souladu s dohodou bude Unisys vůči svým telekomunikačním klientům vystupovat jako reseller předního komplexního řešení multimediálních MMS zpráv od společnosti Nokia. Tito klienti budou následně fungovat jako spojení mezi poskytovateli informací a miliony koncových uživatelů, kteří mají zájem o komplexní a všestranné MMS služby. Unisys nabídne rovněž systémovou integraci a služby podpory, jakož i své odborné znalosti především při poskytování řešení pro komunikační odvětví.

Řešení MMS od společnosti Nokia zahrnuje i prvky Nokia Multimedia Messaging Service Center (MMSC), Nokia Multimedia Application Gateway, Nokia WAP Gateway a Nokia Profile Server. Jádrem řešení je Nokia MMS Center, což je škálovatelná a vysokokapacitní platforma služeb zaměřená na mobilní operátory a poskytovatele služeb, kteří poskytují svým klientům novou komunikaci s možností interaktivní výměny informací. Řešení zahrnuje i možnost osobního nastavení, podporu pro terminály neumožňující MMS, inteligentní emailovou konektivitu, doručování hlasových zpráv přes MMS a možnost dlouhodobého uložení zpráv v osobních multimediálních albech.

Podle názoru Michaela J. Reuschela, prezidenta divize Unisys Global Communications and Media Industry, „tato dohoda dále rozvíjí naše úspěchy dosažené v oblasti rozšířených služeb/služeb s přidanou hodnotou, které na trhu služeb MMS poskytují telekomunikační operátoři. Kombinace řešení MMS společnosti Nokia a zkušeností společnosti Unisys s aplikacemi MMS představuje významné spojení mezi tradičním světem hlasových služeb a novým světem služeb multimediálních.“

„Technologie MMS zaujímá čelní místo mezi novými mobilními službami, které představují pro operátory a poskytovatele služeb a obsahu nové zdroje příjmů, jakož i rozsáhlé obchodní příležitosti. Klienti získávají výhody personalizovaných zpráv, které v sobě kombinují obraz, text i audio,“ říká Niklas Savander, viceprezident Nokia Mobile Software. „Nokia má, v rámci daného odvětví nejsilnější pozici v tvorbě výkonných MMS produktů a řešení. Velice nás těší spolupráce s Unisys, společností, která představuje špičku v oblasti MMS aplikací. Tato spolupráce dále urychlí zavádění a přijímání MMS technologií na trhu.“

Technologie Multimedia Messaging Service (MMS) představuje služby multimediálních MMS zpráv, které umožňují uživatelům mobilních telefonů vytvářet, zasílat i přijímat zprávy, které jsou kombinací textu, obrazu, grafiky, audia a dokonce i video klipů v rámci jediné komplexní zprávy. MMS je otevřený standard, navržený tak, aby byl schopen fungovat v rámci celé škály mobilních sítí včetně GSM, GPRS, CDMA i WCDMA. Globální operátoři podporují MMS služby svých klientů, zatímco výrobci mobilních telefonů dodávají na trh zařízení umožňující MMS komunikaci.

Nokia
Nokia (NYSE:NOK) představuje světovou špičku v oblasti mobilních komunikací. Díky rozsáhlým zkušenostem, inovacím a snadno ovladatelným a spolehlivým řešením se stala předním světovým výrobcem mobilních telefonů a předním světovým dodavatelem mobilních i pevných širokopásmových sítí a sítí založených na protokolu IP. Spojením mobility a internetu vytváří společnost Nokia nové možnosti pro podniky a koncové uživatele. Akcie společnosti Nokia jsou kótovány na šesti největších světových burzách.

Unisys
Unisys je celosvětová společnost dodávající služby a řešení v odvětví informačních technologií. Naši lidé kombinují své odborné znalosti a schopnosti v oblastech systémové integrace, outsourcingu, infrastruktury, technologie serverů a poradenství s precizně promyšlenými přístupy a důslednou realizací, a pomáhají tak našim klientům ve více než 100 zemích rychle a účinně získávat konkurenční výhody. V případě zájmu o další informace navštivte webovou stránku: www.unisys.com

Unisys je zapsaná ochranná známka společnosti Unisys Corporation. Veškeré ostatní značky a produkty zmíněné v tomto dokumentu jsou obchodními známkami nebo zapsanými obchodními známkami příslušných vlastníků.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení