Společnost Informatica jako první nabízí komplexní řešení pro podnikovou analytiku pro OS Linux

5. 5. 2003 11:05

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Místní zastoupení společnosti Informatica, Inc., lídra v oblasti datové integrace a software pro business analýzu, reprezentované společností Sybase ČR, s.r.o., oznámilo, že celá produktová řada nástrojů pro budování a provoz datových skladů (tj. nástroj pro integraci dat /ETL/ Informatica PowerCenter/PowerMart, datový sklad Informatica Warehouse a analytický nástroj Informatica PowerAnalyzer) nyní plně podporuje rovněž operační systém Linux. Tím se firma stala prvním dodavatelem, který nabízí kompletní end-to-end řešení i na bázi OS Linux pro celou oblast podnikové analytiky v době, kdy společnosti ze žebříčku Global 2000 stále častěji přijímají Linux jako platformu pro své podnikové aplikace.
„Jsme velmi rádi, že můžeme využít narůstajícího zájmu o platformu Linux. Je to vůbec poprvé, co firmy mohou implementovat naše nástroje v komplexním a soudržném analytickém prostředí a přitom plně využít výhody operačního systému Linux, které se projevují zejména v oblasti nákladů a flexibility,“ uvedl viceprezident pro produkty společnosti Informatica, Girish Pancha. „Zákazníci mohou nyní umístit celý soubor analytických nástrojů – od integrace dat až po podnikovou analytiku – na linuxové servery, čímž se jim sníží celkové náklady na vlastnictví.“
OS Linux si mezi firmami získává oblibu díky své otevřenosti a ekonomičnosti, proniká do high-end oblastí, kde dominovaly velké unixové a mainframe systémy. Jak aplikace Informatica PowerCenter/PowerMart, tak Informatica PowerAnalyzer s clusterovou kontrolou umožňují škálovat zavádění datové integrace a analytických nástrojů v podniku. Linux zajišťuje mimořádně cenově efektivní podporu pro tuto schopnost tím, že usnadňuje celé řešení snadno škálovat doplňováním nenákladných hardwarových a softwarových komponent.
„Na linuxovou verzi produktu PowerAnalyzer společnosti Informatica jsme napjatě čekali. Chceme ji využít k podpoře důležitých analytických operací našeho telefonického centra,“ řekl David O’Neill, viceprezident pro informační technologie ve společnosti ING DIRECT Canada, což je pobočka jedné z největších světových společností finančních služeb ING Group N.V. „V současné době si získává Linux mezi firmami stále větší oblibu pro svou schopnost snižovat náklady na informační infrastrukturu, což je výhodné zejména v oblastech, jako je analytika, kde se každý snaží o co nejširší pokrytí a kde je nutné pracovat se stále většími objemy dat.“
Linuxové verze aplikací Informatica PowerCenter/PowerMart, Informatica Warehouse a Informatica PowerAnalyzer umožňují stejně snadný vývoj jako verze pro Windows NT a Unix. Informatica PowerCenter převádí a integruje data z celé řady systémů a zajišťuje tak podnikům jednotný a komplexní pohled na informace uložené buď v proprietárních datových skladištích a data martech, nebo v datovém skladu Informatica Warehouse. Tyto integrované informace pak využívá nástroj Informatica PowerAnalyzer, jenž umožňuje rychlé a široké zavádění webových analytických řešení pro reportování, analýzy a ad hoc dotazy v aplikacích typu CRM, řízení dodavatelského řetězce, lidské zdroje a finance.
Software Informatica PowerCenter s certifikovanou podporou pro Linux lze získat již nyní. Linuxová podpora u aplikace Informatica PowerAnalyzer bude k dispozici na konci 2. čtvrtletí s uvedením nové verze PowerAnalyzeru 4. Ceny obou produktů budou stejné jako v případě verzí pro Windows NT.
O společnosti Informatica
Společnost Informatica je předním světovým dodavatelem softwaru pro obchodní analýzy, jenž umožňuje transformovat informace o podnikání do takové podoby, která firmám poskytne konkurenční výhodu. Informatica nabízí jediný integrovaný balík pro podnikatelkou analýzu na trhu, obsahující platformu pro integraci celopodnikových dat, aplikace pro analýzu hodnotového řetězce a dodávání výsledků analýz přes web, bezdrátová prostředí a hlasové služby. Na produkty společnosti Informatica spoléhá více než 1500 zákazníků po celém světě, včetně 60 procent firem ze seznamu Fortune 100. Další informace jsou k dispozici na www.informatica.com.

O společnosti Sybase, Inc.
Sybase, Inc., jedna z největších softwarových společností na světě. Do produktového portfolia firmy Sybase patří technologie pro podnikové portály, vysoce výkonné databázové servery, komplexní podniková řešení zejména v oblasti mobilních řešení, datových skladů a nástrojů k vývoji aplikací pro e-Commerce. Produkty a profesionální služby Sybase jsou pravidelně vyhodnocovány nezávislými analytiky jako jedny z nejprogresivnějších v oboru informačních technologií. Mezi zákazníky patří nejvýznamnější společnosti z oblasti finančních služeb, průmyslu i veřejné správy. Akcie společnosti Sybase jsou kótovány na burze NYSE v USA. Více informací o společnosti Sybase naleznete na internetové adrese http://www.sybase.com.

O společnosti Sybase ČR, s. r. o.
Sybase ČR, s. r. o., je předním dodavatelem softwarové infrastruktury, aplikačního softwaru a IT služeb. Sybase ČR působí zejména v České republice, kde zastupuje společnost Sybase, Inc., a v celém regionu střední a východní Evropy, kde zastupuje společnosti Informatica a Oncontact. Více informací o společnosti Sybase ČR naleznete na webových stránkách http://www.sybase.cz.

Kopie této tiskové zprávy je k dispozici na stránkách společnosti Sybase ČR
a portálu pro novináře www.PRnet.cz.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení