TV Joj bude vysílat 60 procent programu ve slovenštině

3. 4. 2003 15:04

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Soukromá televizní stanice Joj bude do konce tohoto roku vysílat 60 procent svých relací ve slovenském jazyce a 40 procent v češtině. Příští rok by přitom měl být tento poměr 65 procent k 35. Rozhodli o tom členové Rady pro vysílání a retransmisii (RVR). Ředitelka kanceláře tohoto kontrolního a regulačního orgánu Jarmila Grujbárová tvrdí, že rada rozdělila zvýšení procentuálního zastoupení slovensky namluvených nebo otitulkovaných relací v programu TV Joj na několik etap.
Od roku 2005 by měly televizní příspěvky ve slovenštině tvořit 70 procent vysílání a české jen 30. O rok později by měla TV Joj vysílat v souladu se zákonem, který povoluje uvádět 20 procent relací v českém a 80 procent ve slovenštině.
Podle Grujbárové se ředitel této televize Milan Kňažko zároveň zavázal, že od září postupně bude snižovat množství relací se slovenskými titulky a naopak zvýší podíl dabovaných děl. Nyní TV Joj vysílá asi 61 procent programu ve slovenštině a 39 procent v češtině.
-tasr-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení