Společnost CANTO přechází na LCS Helios IQ

24. 4. 2003 10:04

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Společnost CANTO s. r. o., která je jedním z největších tuzemských výrobců oříšků, crackerů, brambůrků, slaného pečiva, suchých plodů a dalších potravin, se rozhodla implementovat informační systém LCS Helios IQ. Firma byla dlouholetým uživatelem ekonomického systému SIS 21 a její postupný rozvoj ji donutil hledat robustnější řešení, které splňuje náročné požadavky jak v oblasti ekonomické, tak v oblasti logistiky a výroby. Kompletní portfolio produktů skupiny LCS, které je schopno pokrýt potřeby podniků všech velikostí, usnadnilo společnosti rozhodování a umožnilo jí zůstat u stejného dodavatele.

“Krok společnosti CANTO je klasickým příkladem toho, jak si může softwarová firma udržet zákazníka i v okamžiku, kdy jeho nároky převyšují možnosti dosud používaného systému,” říká Jiří Hub, ředitel marketingu LCS International. “Široké portfolio produktů se značkou LCS umožňuje snadno přejít na robustnější řešení a vyšší informační systém, jakmile to z hlediska potřeb uživatele bude nutné. Velkou roli zde hrají nižší náklady než při kompletní změně systému nebo platformy, vzájemná znalost odběratele a dodavatele, zkušenosti, zaběhnuté procesy a řada dalších faktorů.”

Společnost CANTO byla uživatelem ekonomického systému firmy Softprofes, která se v roce 2000 stala součástí skupiny LCS, již od roku 1996. Využívány byly všechny agendy z oblasti ekonomiky, lidských zdrojů, majetku a logistiky – Fakturace, Nákup a prodej a Sklady. Díky rozvoji společnosti a především vzhledem k jednoznačnému požadavku na potřebu řízení výroby v podnikovém informačním systému padlo rozhodnutí implementovat systém, který bude splňovat všechny nároky a umožní další rozvoj. Vzhledem k dlouhodobým dobrým zkušenostem s firmou LCS Softprofes padla i přes zvážení jiných možností volba na další z produktů se značkou LCS – informační systém LCS Helios IQ. Významnou roli při rozhodování hrály znalost prostředí a potřeb uživatele ze strany dodavatelské firmy, úspora nákladů při implementaci a převodu dat i schopnost minimalizovat čas potřebný pro kompletní implementaci systému.

V rámci řešení nového informačního systému společnosti CANTO jsou implementovány standardní i partnerské moduly pokrývající procesy v oblastech ekonomiky, obchodu, lidských zdrojů, manažerského vyhodnocování a CRM. V současné době je již informační systém LCS Helios IQ v rutinním provozu. Celou zakázku realizovala firma LCS Softprofes, která je také zodpovědná za průběžnou technickou podporu a další rozvoj systému v blízké budoucnosti.

O systému LCS Helios IQ
LCS Helios IQ je modulární systém pro zpracování ekonomických informací firmy, který svým charakterem nejlépe vyhovuje potřebám řízení středních organizací a podniků. LCS Helios IQ je založen na databázové platformě MS SQL, nabízí moderní grafické prostředí, bezpečnost, stabilitu a rychlý přístup k požadovaným datům. Mezi důležité výhody patří i vysoká míra škálovatelnosti a flexibilní analytický rozsah, který optimálně reflektuje potřeby uživatelů. Základní moduly systému je možno používat jednotlivě nebo v potřebné kombinaci a navíc lze využít i řady speciálních modulů, které rozšiřují schopnosti v jednotlivých specifických oblastech.

O společnosti CANTO
CANTO s. r. o., je významným tuzemským dodavatelem arašídů, crackerů, popcornu, křupek, brambůrků, slaného pečiva a suchých plodů. Tyto potraviny dodává do obchodních řetězců i do prodejen. Společnost sídlí v Hradci Králové, má v ČR dvě provozovny – v Hradci Králové a Týništi nad Orlicí a rovněž dvě zahraniční dceřiné společnosti – CANTO Polska Sp. z o. o. a CANTO Slovakia Spol. s r. o.

O skupině LCS
Skupina LCS (LCS International, a. s., a její dceřiná společnost LCS Softprofes, a. s.) patří mezi přední softwarové firmy na českém trhu. Zabývá se vývojem, implementací a podporou specializovaných informačních systémů pro výrobu, služby a obchod. Vlajkovými produkty společnosti jsou podnikové informační systémy LCS SIS21, LCS Helios IQ a LCS Noris, doplněné širokým spektrem služeb a partnerských programů. V současnosti společnost zaměstnává téměř 180 pracovníků. Obrat skupiny LCS se pohybuje na úrovni 200 mil. Kč. LCS patří mezi TOP 100 českých IT firem.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.