Přímý kanál do Komerční banky prostřednictvím informačních systémů LCS

14. 4. 2003 14:04

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost LCS ve spolupráci s Komerční bankou opět zjednodušila práci uživatelům informačních systémů LCS Helios IQ a LCS Noris a nabízí nové funkce pro přímou elektronickou komunikaci s bankou. Zákazníci již budou moci posílat platební příkazy do banky a stahovat bankovní výpisy přímo ze systémů LCS prostřednictvím modulu Banka, aniž by bylo nutné spouštět jiný program.

„Výhody nových nástrojů jsou nesporné. Spojení s bankou přímo přes informační systém LCS Helios IQ nebo LCS Noris je nejen časově úspornější, ale také výrazně omezuje možnosti chybného odeslání platby,“ říká Jiří Hub, ředitel marketingu LCS International.

„Spolupráce se společností LCS nám otevřela cestu k početné skupině uživatelů informačních systémů se značkou LCS, pro které je nyní široké spektrum našich služeb ještě dostupnější a ovladatelnější,“ dodává Oldřich Vydra, ředitel odboru rozvoje přímého bankovnictví Komerční banky.

Přímý kanál do banky ze systému LCS Helios IQ
Nová funkce informačního systému LCS Helios IQ umožňuje vystavené platební příkazy odeslat přímo do banky. Stačí zvolit funkci “Přenos do banky → Export”, vybrat příslušný formát pro export a potvrdit provedení přenosu platebních příkazů pomocí aplikace “Přímý kanál”. Okamžitě po zadání bezpečnostního hesla jsou příkazy odeslány do banky. Systém nabízí také autorizaci plateb i dalšími osobami (např. zodpovědným manažerem). V tomto případě příkazy po odeslání do banky čekají a jsou zrealizovány až v okamžiku, kdy je provedena autorizace danou osobou (např. pomocí služby internetového bankovnictví KB mojebanka).
Pro používání uvedených služeb je nutné mít nainstalovaný nový modul Banka v systému LCS Helios IQ a uzavřít smlouvu s Komerční bankou o používání služby Přímý kanál + mojebanka (bližší informace o službě Přímý kanál lze získat na www.mojebanka.cz nebo bezplatné lince 800/152 152)

Přímý kanál do banky ze systému LCS Noris
Nová funkce v rámci systému LCS Noris umožňuje jak přímý import bankovních výpisů, tak odesílání platebních příkazů – je třeba pouze potvrdit Přímý kanál na konfiguraci bankovního formátu pomocí atributu “Aktivní” a zadat patřičné cesty k aplikaci a k souborům. Systém nabízí rovněž autorizaci plateb i dalšími osobami (např. zodpovědným manažerem), podobně jako je tomu u modulu informačního systému LCS Helios IQ.

O systému LCS Helios IQ
LCS Helios IQ je modulární systém pro zpracování ekonomických informací firmy, který svým charakterem nejlépe vyhovuje potřebám řízení středně velkých organizací a podniků. LCS Helios IQ je založen na databázové platformě MS SQL, nabízí moderní grafické prostředí, bezpečnost, stabilitu a rychlý přístup k požadovaným datům. Mezi důležité výhody patří i vysoká míra škálovatelnosti a flexibilní analytický rozsah, který optimálně reflektuje potřeby uživatelů. Základní moduly systému je možno používat jednotlivě nebo v potřebné kombinaci a navíc lze využít i řady speciálních modulů, které rozšiřují schopnosti v jednotlivých specifických oblastech.

O systému LCS Noris
Informační systém LCS Noris, určený pro řízení velkých a středně velkých podniků, je podle nezávislých studií druhým nejprodávanějším ERP systémem v ČR a nejprodávanějším českým ERP systémem vůbec. Vyniká vysokou flexibilitou a otevřeností, poskytuje jednotnou platformu pro provoz veškerých aplikací, které firma pro svůj provoz potřebuje, a má připravena odvětvová řešení pro různé obory činností včetně státní správy.
Nová verze LCS Noris .NET je plně vystavěna na moderní platformě Microsoft .NET, která poskytuje řadu nových možností a podstatně zvyšuje uživatelský komfort. Platforma MS .NET přenáší uživatele od stolního PC do zasíťovaného prostředí Internetu a umožňuje mu být připojen v podstatě kdykoli, kdekoli a s jakýmkoli digitálním zařízením, a to díky dokonalé integraci internetových technologií a standardů.

O přímém bankovnictví Komerční banky
KB nabízí svým klientům ucelenou nabídku služeb přímého bankovnictví. To dává zákazníkům možnost poskládat jednotlivé služby tak, aby mohli kdykoliv a odkudkoliv řídit firemní i osobní finance ke své maximální spokojenosti.
V rámci nabídky služeb přímého bankovnictví KB je možné využívat telefonické bankovnictví Expresní linka, internetové bankovnictví mojebanka (příp. s nástavbou Přímý kanál) a PC bankovnictví profibanka. Jednotlivé služby se samozřejmě dají různě kombinovat tak, aby nabídka co nejlépe odpovídala potřebám konkrétního klienta.

O skupině LCS
Skupina LCS (LCS International, a. s., a její dceřiná společnost LCS Softprofes, a. s.) patří mezi přední softwarové firmy na českém trhu. Zabývá se vývojem, implementací a podporou specializovaných informačních systémů pro výrobu, služby a obchod. Vlajkovými produkty společnosti jsou podnikové informační systémy LCS SIS21, LCS Helios IQ a LCS Noris, doplněné širokým spektrem služeb a partnerských programů. V současnosti společnost zaměstnává téměř 180 pracovníků. Obrat skupiny LCS v roce 2002 přesáhl úroveň 200 mil. Kč. LCS patří mezi TOP 100 českých IT firem.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.