Aplikace DMS a e-spis společností Corpus Solutions a Exprit splňují standardy ISVS

28. 4. 2003 12:04

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Společnosti Corpus Solutions a Exprit oznámily, že získaly atestace, na jejímž základě mohou dodávat aplikace DMS (systém pro práci s elektronickými dokumenty) a e-spis (řešení spisové služby) do všech úřadů veřejné správy. Předpokladem pro jejich získání bylo splnění podmínek stanovených Ministerstvem vnitra ČR pro vytváření infrastruktury informačních systémů úřadů veřejné správy (ISVS). Obě atestace pro dodávky do úřadů státní správy a samosprávy v České republice jsou platné až do března roku 2008.
Aplikace DMS 1.0 je společným produktem obou firem a jejím základem je technologie XQW:XDE společnosti Corpus Solutions. Systém umožňuje elektronickou správu dokumentů (bez ohledu na jejich typ), řízení oběhu a správu přístupu k dokumentům.
Řešení spisové služby e-spis společnosti Exprit je systém navržený na podporu evidence zpracování a oběhu písemností v úřadech státní správy a samosprávy i v dalších organizacích, kde je potřeba komplexní evidence, správa a řízené zpracování písemností při respektování standardů na ochranu informací. E-spis představuje velice efektivní řešení a zaručuje průkaznost evidence i průběhu zpracování písemností v klasické papírové podobě i v podobě elektronických dokumentů. E-spis je založen na technologii XQW:XDE společnosti Corpus Solutions.
E-spis a DMS mohou být jednoduše integrovány s okolními aplikacemi a mohou být nad nimi vytvářena řešení odpovídající potřebám konkrétní organizace.

O certifikaci
Atestace informačních systémů nebo produktů je – podle vymezení pojmu v zákoně 365/2000 Sb., O informačních systémech veřejné správy – posouzení, zda informační systém splňuje podle standardů ISVS stanovené technické a jiné podmínky. Tyto atestace provádějí nezávislá atestační střediska pověřená Ministerstvem informatiky ČR.
Sekce Informačních systémů veřejné správy (ISVS) Ministerstva informatiky ČR zajišťuje koordinaci a realizaci programu “Intranetu veřejné správy”, který spočívá ve vytvoření komunikační infrastruktury informačních systémů veřejné správy. Vytváří fungující portál veřejné správy, definuje zásady jeho naplňování a aktualizace jako základního předpokladu pro efektivní služby v prostředí e-governmentu. Prostřednictvím atestací informačních systémů a kontrolní činnosti postupně zajišťuje zpětnou vazbu na standardy ISVS a jejich dodržování.

O společnosti Corpus Solutions
Společnost Corpus Solutions a. s., je vnitřně rozdělena na dvě divize. Divize aplikačního a technologického vývoje nabízí služby a produkty pro budování a provoz e-business aplikací včetně řešení informační integrace. Divize bezpečnosti a infrastruktury realizuje projekty zabezpečení komunikace a přístupu k podnikovým informačním systémům v otevřeném prostředí spolu s komplexními dodávkami infrastruktury pro provoz internetových informačních systémů.
Více informací najdete na adrese www.corpus.cz.

O společnosti Exprit
Rozsah řešení a služeb firmy Exprit, s. r. o., pokrývá celou škálu oblastí zpracování a správy dokumentů. Nabízená řešení firmy Exprit vycházejí z dlouholetých zkušeností a jsou schopna pokrýt potřeby zákazníka při práci s dokumenty už od momentu jejich vzniku až po jejich archivaci. Společnost Exprit spolupracuje s renomovanými partnery v oblasti správy dokumentů jako jsou Adobe Systems Inc., Cardiff Software, Inc., Hummingbird Ltd., Microsoft Corporation a Oracle Corporation.
Další informace lze najít na www.exprit.cz.

Pro další tiskové informace prosím kontaktujte:
Prokop Konopa, ExMise Public Relations, Záhřebská 23-25, 120 00 Praha 2
tel.: 221 592 450, fax: 221 592 451, hot-line: 603 472 333
e-mail: [email protected]

Tuto tiskovou zprávu můžete najít na webových stránkách www.corpus.cz nebo na novinářském portálu www.PRnet.cz.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení