šéf Sony Music: Prodej hudebních nosičů letos zřejmě znovu klesne

31. 3. 2003 09:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Nový výkonný ředitel společnosti Sony Music Andy Lack očekává, že prodej hudebních nosičů se v letošním roce v celém světě sníží až o 15 procent. „Připravili jsme se na scénář, který počítá s tím, že tržby v odvětví mohou letos klesnout o 13 až 15 procent,“ řekl Lack.
„Doufáme, že se prodej sníží jen o pět procent. Nemůžeme ale pokračovat v činnosti za předpokladu, že to bude znamenat ještě větší tmu před rozedněním,“ doplnil ředitel. Jeho očekávání lze tudíž považovat za skeptičtější než některých jeho kolegů, píše ekonomický list Financial Times.
Jiní zástupci hudebního průmyslu předpokládají, že po snížení prodeje v loňském roce o devět až deset procent se začne situace konečně zlepšovat. Šéf Sony Music ale podle agentury Reuters před týdnem zaměstnancům nastínil další postup, který počítá s dalším snížením počtu pracovním míst.
Některé zdroje hovoří o tom, že po nové vlně propouštění by ze Sony Music mohlo odejít dalších až 1000 lidí.
-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení