Agentura NFO AISA opustila Sdružení agentur pro výzkum trhu SIMAR

13. 3. 2003 11:03

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Agentura NFO AISA ukončila členství ve Sdružení agentur pro výzkum trhu SIMAR. Sdělila to dopisem předsedovi SIMAR Stanislavu Zahradníčkovi. Zástupci agentury ale nesdělili žádný důvod.
O rozhodnutí NFO AISA se SIMAR dozvěděl 11. března – 80 minut před zahájením valné hromady. Ta byla proto přerušena. Pokračovat bude 31. března.
Stanislav Zahradníček tvrdí, že rozhodnutí NFO AISA všechny překvapilo – vzhledem k tomu, že její ředitel Marek Boguszak vystupoval při posledních jednáních velmi aktivně.
„Považuji celý případ za nešťastný, a to jak pro SIMAR, tak pro obor výzkumu trhu a výzkumu veřejného mínění v České republice, protože největší agentura, agentura kvalitní, by měla být jedním z „lídrů“ oboru a svým členstvím v odborné asociaci podporovat image, prestiž oboru a pomáhat při formulování a přijímání různých opatření, vedoucích k co nejvyšší kvalitě realizace výzkumu trhu v naší republice“, dodal Zahradníček.
Ze SIMARU odešla i druhá nejmenší členská agentura ULTEX. Odůvodnila to chystaným sloučením s jiným subjektem.
-zem-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.