Návštěvnost kin podle Unie filmových distributorů – týden od 30. ledna 2003

11. 2. 2003 12:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG




Pokračování filmové verze Tolkienovy ságy Pán prstenů s podtitulem Dvě věže a novinka Zdeňka Trošky Kameňák jsou stále v čele návštěvnosti a tržeb českých kin. První snímek se hrál v sedmadvaceti kinosálech, kde ho o víkendu zhlédlo 32.431 diváků. Tržby přesáhly 3,5 milionu korun. I když proti minulému víkendu jde o propad více než padesátiprocentní, stále mu to stačilo na první místo.


Troškova nevázaná komedie Kameňák nasbírala ve dvacítce kin přes pětadvacet tisíc diváků. Celkem jich má na kontě od premiéry 23. ledna už přes sto tisíc. Třetí skončil americký snímek Harry Potter a Tajemná komnata. Na osmém místě tabulky jsou jako zvláštní akce projekce Febiofestu, který v těchto dnech pokračuje na Slovensku.


Podle statistiky Unie filmových distributorů se v první dvacítce umístil už jen jediný domácí snímek. Jde o animované Fimfárum Jana Wericha, které skončilo osmnácté.


Stejné pořadí v čele tabulky bylo o víkendu i v pražských, brněnských a moravských kinech.


Návštěvnost kin podle Unie filmových distributorů – týden od 30. ledna 2003


Redakce MAM

Další zajímavé čtení