Intercable zdraží kabelovou televizi

3. 2. 2003 12:02

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Už za dva měsíce by měla druhá největší kabelová společnost na trhu Intercable zvednout asi o pětinu cenu kabelové televize. Napsala to agentura ČTK s odvoláním na důvěryhodné zdroje. Vedení firmy to ale zatím odmítlo komentovat.
Zatímco základní nabídka podraží od dubna z 329 na 399 korun, cena omezené nabídky se zvýší z 99 na 119 korun, píše ČTK.
Rozšířená nabídka s programem HBO podraží o 16 procent na 649 korun. Cena základní nabídky, která obsahuje kolem tří desítek televizních kanálů, se tak srovná s cenou u společnosti TES Media. Ta se v nejbližší době s Intercable sloučí.
V porovnání s jedničkou na trhu UPC je základní nabídka o korunu dražší. Intercable oznamuje změnu cen každoročně k 1. dubnu, TES zdražoval naposledy loni v říjnu.
Nová firma, která bude mít po sloučení Intercable a TES 275 tisíc zákazníků, oznámí svůj název koncem pololetí. Společnost počítá s jednotnou programovou nabídkou. V několika krocích chce nabídnout také společné ceny.
Intercable a TES Media mají od poloviny ledna společné vlastníky, když Intercable ovládlo konsorcium firem JP Morgan Partners, AIG a Baring Communications, které vlastní majoritu i v TES Media. Hospodaření obou firem je zejména kvůli vysokým odpisům a finančním nákladům ztrátové.
Intercable loni vykázala výnosy 530 milionů korun.
Největší kabelovou společností na trhu je UPC ČR se zhruba 370000 zákazníky kabelové televize.

Porovnání cen tří největších kabelových firem (Kč/měsíc)

kanál omezená základní základní+HBO
UPC 148 398* 676
Intercable 119 399 649
TES Media 99 399 699

*cena v lokalitách s více než 31 kanály

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení