IBM na konferenci Lotusphere 2003 představuje novou generaci řešení Learning Management System

6. 2. 2003 12:02

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Lucie Mifková mění Proficio za Pickerly, kde bude řídit média

Marketingová agentura Pickerly posiluje tým o Lucii Mifkovou, která bude mít na starosti média a výzkum. Před tím působila šest a půl roku ve skupině Proficio.

Reklama
SDG

Společnost IBM oznámila dostupnost nového řešení IBM Lotus Learning Management System, flexibilního řešení e-learningu založeného na standardech, které lze hladce škálovat z implementací pro malá oddělení až po celopodnikové aplikace. Lotus Learning Management System je vytvořen tak, aby propojil proces učení s jádrovou technologií organizace, například portály, řešeními ERP, HRIS, CRM a dalšími školicími systémy. Nové řešení e-learningu vzniklo na základě poptávky zákazníků po školicím systému podnikové třídy, který by bylo možné integrovat s existující infrastrukturou i s jinými systémy e-learningu.

Zároveň s řešením Lotus Learning Management System uvádí IBM nabídku ověřování platnosti obsahu pro e-learning. Nabídka „Ready for IBM Lotus Learning software“ má zákazníkům a obchodním partnerům zjednodušit implementaci kurzů pro Lotus Learning Management System. Ověřuje kompatibilitu obsahu třetích stran se školicím softwarem Lotus e-learning..

Řešení Lotus Learning Management System, tvořené prvky Authoring Tool, Learning Management System, Content Delivery Server a Offline Learning Client, spojuje vyspělé administrativní a technické vlastnosti. Mezi jeho nejdůležitější vlastnosti patří:

· Podpora průmyslových standardů

· Snadné vytváření obsahu

· Hladká spolupráce mezi studenty a učitelem

Podporované platformy a dostupnost
Lotus Learning Management System je k dispozici prostřednictvím distribučního kanálu IBM Lotus Passport Advantage za doporučenou hromadnou cenu 60 dolarů na uživatele. Skutečnou cenu určují prodejci IBM Passport Advantage, takže se může lišit. Uvedení verze řešení Learning Management System v mezinárodní angličtině je v současné době plánováno na konec února 2003, ostatní jazyky budou k dispozici o 30 až 60 dní později. Lotus Learning Management System běží na platformách IBM pSeries (IBM AIX), Microsoft Windows NT/2000, Linux Intel a Sun Solaris, podporuje databáze DB2 Universal Database, Oracle a SQL.

Plnou verzi tiskové zprávy najdete zde.

Další informace o řešení IBM Lotus Learning Management System najdete na:
www.lotus.com/learning.
Informace o nabídce „Ready for IBM Lotus Learning software“ najdete na:
www.developer.ibm.com/lotus/learning/index.html.

The fastest way to get more information about IBM’s e-learning solutions is at http://www.ibm.com/services/learning/solutions.

NÁSTROJ IBM IMAGEULTRA BUILDER FOR WINDOWS 1.1 OCENĚN PRODUKTEM ROKU 2002

Společnost IBM Česká republika získala ocenění Produkt roku 2002 časopisu Softwarové noviny. Oceněn byl produkt IBM ImageUltra Builder for Windows 1.1, který IT pracovníkům zjednodušuje vytváření a zavádění vlastních instalačních softwarových obrazů disku, a to poprvé i v heterogenních prostředích s produkty více výrobců. ImageUltra Builder je jednou z prvních technologií ThinkVantage, které pomáhají zákazníkům snižovat náklady na podporu informačních technologií.

Ocenění Produkt roku je každoročně udělováno nejlepším výrobkům v oboru výpočetní techniky, dostupným na českém trhu, bez jakýchkoli dalších omezení. Hlavními kritérii pro udělení ceny je technická dokonalost a novost řešení, příznivý poměr výkonu ku ceně, perspektivnost výrobku z hlediska zákazníka a ochrany jeho investic, a konečně velikost hodnoty přidané k výrobku v ČR. V letošním roce byla cena udělena – bez udání pořadí – 26 výrobkům.

“Tohoto ocenění si velmi vážíme. Jednak proto, že jde o rozhodnutí odborných redaktorů informačních technologií, jednak proto, že je již tradičně předáváno ve velmi milé a příjemné atmosféře. Nástroj ImageUltra Builder je jednou z technologií ThinkVantage, které jsou ústředním prvkem nové strategie Think společnosti IBM. Ta směřuje k budoucnosti, kdy se osobní počítače budou schopny starat doslova samy o sebe. Tyto nové technologie pomáhají minimalizovat čas, který manažeři IT tráví manipulací s větším počtem softwarových obrazů disku pro firemní počítače, a snižují celkové náklady společnosti na vlastnictví počítačů,” doplnil Aleš Bartůněk, generální ředitel IBM Česká republika.

Další informace o nástroji ImageUltra Builder najdete na adrese:
www.pc.ibm.com/us/pc/um/migration.html.

PŘEDSEDA SPRÁVNÍ RADY IBM PRO REGION EMEA NAVŠTÍVIL ČESKOU REPUBLIKU

Ve středu 22. ledna 2003 navštívil Českou republiku Hans Ulrich Maerki, předseda správní rady IBM pro region Evropa, Střední východ a Afrika (EMEA). Během dne se postupně setkal s několika významnými zákazníky a obchodními partnery IBM, se kterými hovořil především na témata, která se týkala konkrétní implementace projektů e-businessu v podmínkách Evropy a České republiky a další vzájemné spolupráce.

V odpoledních hodinách se pan Maerki zúčastnil slavnostního setkání zaměstnanců české pobočky IBM v hotelu Top Hotel Praha, aby společně s nimi “nastartoval” další pracovní rok. Při této příležitosti vysvětlil současnou strategii IBM – „e-business on demand“, která znamená velmi flexibilní přístup k zákazníkům.

Hans Ulrich Maerki spoluzodpovídá za rozvoj obchodních aktivit IBM ve 124 zemích s více než 95,000 zaměstnanci. Jeho role je zaměřena zejména na podporování vzájemných vztahů a spolupráci s vládami a ostatními státními institucemi v oblasti EMEA. Jeho posláním je mimo jiné upevňování vztahů IBM s oblastí vzdělávání. Je také členem IBM World Wide Management Council a dalších organizací jako jsou European Services Forum, Corporate Social Responsibility Europe Advisory Board a také International Task Force on Information Society and Development, která je poradcem prezidenta Mbeki v Jižní Africe.

Pro další informace kontaktujte:
Mmd Public Relations Czech Republic
Ondřej Hampl
Account Manager
Nitranská 6, 101 00 Prague 10
Tel.: +420 224 251 555
Fax: +420 224 254 364
e-mail: [email protected]

Redakce MAM

Další zajímavé čtení