RadioNet ztratil šest rádií a jedná s investory

6. 1. 2003 11:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Rozhlasovou síť RadioNet opouští podle informací M&M šest rádií. Rádio Profil, Rádio Prácheň, Radio Bonton a také Rádio Egrensis, Rádio Metuje a Rádio Helax. Všech šest stanic bude zastupovat společnost Media Marketing Services.
Podle Michala Mlejnka, ředitele RadioNetu, ukončilo Rádio Profil smlouvu o obchodním zastoupení k 31. prosinci 2002, Rádio Prácheň k 31. lednu 2003 a Bontonu obchodní svazek končí 28. února 2003. Zbývající tři stanice se údajně již objevily v ceníku konkurenční sítě platném od 1. ledna 2003. Naďa Zálešáková-Jandová, ředitelka pardubického Rádia Profil, potvrdila, že stanice je nyní zastupována Media Marketing Services (MMS). Konkrétní důvody sdělit odmítla s tím, že Profil k MMS neodchází, ale vrací se. Vladislava Fenclová, obchodní ředitelka chebského Rádia Egrensis, rovněž potvrdila, že stanici od 1. ledna zastupuje MMS. Od  stejného data se podle Marka Remeše, ředitele Rádia Metuje, objevuje v portfoliu i jeho stanice. Přechod k MMS potvrdilo i Radio Bonton.
RadioNet odchodem šesti stanic přichází o 290 tisíc posluchačů (podle poslechovosti včera, Media projekt 1. 4.-30. 9. 2002), to představuje pokles o téměř jednu třetinu na 627 tisíc posluchačů. Naopak MMS se rozšířením zastoupení dostává na 2568 tisíc posluchačů.
V portfoliu RadioNetu vedle desíti stanic Kiss tak zůstává sedm stanic (tři z nich jsou s RadioNetem majetkově propojeny). Podle informací M&M jedná Radio Net o vstupu investora. Radovan Vaškovič, jednatel společnosti, potvrdil, že probíhají jednání o možném propojení se třemi subjekty; společností GES Holding (Czech Media Corporation), Regie Radio Music a Media Marketing Services. „Žádná z jednání nedospěla k výsledku a zatím převažuje varianta, že budeme pokračovat sami,“ dodává Radovan Vaškovič.

-tot-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.