Rada České televize zveřejnila seznam kandidátů na generálního ředitele

15. 1. 2003 17:01

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

ABECEDNÍ SEZNAM 51 UCHAZEČŮ O POST ŠÉFA ČT

Bývalý generální ředitel České televize Dušan Chmelíček je jedním z 51 kandidátů na tuto funkci. Jejich jména zveřejnila Rada České televize. Mezi kandidáty naopak není další z bývalých ředitelů Ivo Mathé, o jehož zájmu o funkci se dlouho spekulovalo. Mezi uchazeči je několik jmen lidí, kteří neuspěli v konkurzu, z něhož jako vítěz vyšel v listopadu odvolaný generální ředitel Jiří Balvín. O funkci se nyní uchází i prozatímní šéf televize Petr Klimeš.
Radní se teď s přihláškami seznámí a za dva týdny vyberou finalisty výběrového řízení. O novém řediteli by měla Rada České televize hlasovat 26. února, do té doby se její členové chtějí s uchazeči setkat neveřejně i na veřejném slyšení.
Rada dnes rozhodla o tom, že vyřadí přihlášku vydavatele Necenzurovaných novin a neúspěšného kandidáta do Senátu Petra Cibulky a dalších deset uchazečů. Důvody jsou formální, kandidáti například nedodali všechny doklady, třeba výpis z rejstříku trestů, řekl Miroslav Hofírek ze společnosti Hofírek Consulting. Ta přihlášky vybírala a hodnotila. Důvodem k vyřazení ale mohl být i špatný způsob svázání dodaných materiálů.
Do konkurzu na ředitele se kromě Chmelíčka přihlásil například bývalý politik, zpěvák a moderátor Michal Prokop, bývalý ředitel Českého rozhlasu Vlastimil Ježek či dramaturg Jan Štern. Ze známých jmen přihlášky do výběrového řízení podali například také komentátor Mladé fronty Dnes Martin Komárek či režisér Martin Vadas. O funkci ředitele se mimo jiné uchází i zpravodaj Českého rozhlasu Aleš Heřmánek a dokumentarista Vladislav Kvasnička.
Balvínova nástupce má rada podle zákona o ČT najít do tří měsíců od odvolání starého ředitele. Balvín byl funkce zbaven koncem listopadu. Výběrové řízení bylo vyhlášeno v prosinci.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.