Ministerstvo spravedlnosti Bavorska vybralo Unisys pro outsourcing řízení své IT infrastruktury

10. 1. 2003 14:01

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Korporace Unisys dnes oznámila získání kontraktu, v hodnotě několika milionů amerických dolarů, od Ministerstva spravedlnosti Bavorska, největšího spolkového státu Německa. Kontrakt pokrývá implementaci a řízení nové infrastruktury informační technologie a je nedílnou součástí projektu “bajTECH 2000” bavorského Ministerstvem spravedlnosti (BMS). Jedná se o rozsáhlou tříletou iniciativu na modernizaci vybavení a zařízení IT. Jde o největší projekt Ministerstva spravedlnosti od druhé světové války, který poskytne BMS jednu z nejefektivnějších IT infrastruktur jakou disponují německé vládní instituce.

V souladu s podmínkami tohoto tříletého kontraktu, s možností prodloužení o další dva roky, poskytne společnost Unisys komplexní škálu služeb pro řízení infrastruktury sloužící k podpoře více než 12 000 koncových uživatelů včetně soudců, státních zástupců, soudních úředníků, sociálních kurátorů i jiných zaměstnanců ze sféry státní služby ve více než 200 lokalitách celého Bavorska. Nová IT infrastruktura umožní zaměstnancům BMS dynamičtější sdílení zásadních informací týkajících se projednávaných případů, urychlí jejich zpracování, poskytne rychlejší a komplexnější služby pro veřejnost a občanům Bavorska umožní rychlejší a pružnější přístup k justici.

BMS se rozhodlo přistoupit k outsourcingu řízení své IT infrastruktury a tento úkol svěřit společnosti, jejíž odborný personál může pokrýt komplexní operační řízení aktivit. Díky tomu nemusí BMS najímat nový vyškolený IT personál a jeho interní IT zaměstnanci se mohou zaměřit na důležité strategické úkoly. BMS vybralo společnost Unisys v rámci celoevropského výběrového řízení.

BMS si ponechá odpovědnost za funkce spojené s bezpečností a řízením IT a rovněž s finanční oblastí a pořizováním.

“Tento projekt připravuje naše soudy a úřady státních zástupců na budoucí potřeby a požadavky. Umožní nám optimalizovat naše pracovní toky a zvýšit efektivitu práce,” říká Dr. Manfred Weiss, Ministr spravedlnosti Bavorska. “Naší snahou je vybavit pracovní místa moderními osobními počítači PC a adekvátní technologií, abychom umožnili soudcům, státním zástupcům a soudním úředníkům jakož i našim servisním pracovníkům využívat výhody síťově propojených informací a komunikační technologie. Projekt rovněž usnadňuje bavorskému Ministerstvu spravedlnosti plnou účast na iniciativě bavorské vlády v oblasti eGovernment. Jsme schopni dostát našim závazkům a cílům, poskytovat soudní i administrativní služby elektronicky a rozšířit možnosti občanů v oblasti on-line přístupu k službám státní správy, což je oblast, ve které jsme již zaznamenali úspěch například s katastrem nemovitostí.“

Unisys bude pro BMS řídit zcela novou síť infrastruktury jež bude zahrnovat konfiguraci a nasazení více než 12 000 nových osobních počítačů a laptopů jakož i několika tisíc tiskáren v kancelářích BMS po celém Bavorsku. Tyto počítače budou propojeny se servery umístěnými v několika lokalitách. Společnost Unisys poskytne rovněž komplexní podpůrné služby včetně řízení standardizovaných softwarových konfigurací pro PC, fungující v prostředí
Microsoft Windows a Exchange, dále sledování IT zdrojů a opravy i údržbu jednotlivých zařízení.

“Tím, že si BMS v tomto historickém projektu vybralo společnost Unisys, došlo k výběru partnera s jedinečnými kvalitami a kvalifikací, který umožní Ministerstvu dále rozšířit služby poskytované veřejnosti, “ říká Ernst Vögtle, jeden z vedoucích výkonných pracovníků sekce Unisys Global Infrastructure Services v Německu. “Vítáme příležitost využít naše ověřené profesionální znalosti a dovednosti z oblasti řešení pro veřejný sektor a řízení IT infrastruktury, a tím přispět ke zlepšení služeb poskytovaných BMS, jakož i zefektivnit provozní a nákladovou účinnost, která přináší výhody pro zaměstnance Ministerstva i občany Bavorska.“

Dodávky služeb budou řízeny z nového střediska v Mnichově
Unisys založil pro tento účel v Mnichově operační středisko, jež funguje jako centrum pro řízení celého programu a dodávky služeb pro BMS. Toto centrum poskytuje dálkové služby, které představují klíčovou komponentu řešení Unisys v oblasti řízení infrastruktury. Servisní personál bude například provádět vzdálené řízení konfigurací pro osobní počítače zaměstnanců BMS a bude instalovat nový software přes síť, mimo pracovní dobu, takže nenaruší běžný provoz Ministerstva. Středisko bude rovněž poskytovat vzdálené řízení desktopů a umožní odborníkům Unisys napojit se na konkrétní PC a pracovat na odstranění vzniklých problémů.

Ministerstvo spravedlnosti Bavorska
Dohlíží na všechny soudy v Bavorsku jakož i na Úřad státního zástupce a trestní systém Bavorska. Zaměstnává 14 000 soudců, státních zástupců, soudních úředníků, sociálních kurátorů, úředníků a pomocného personálu jakož i přibližně 4 500 zaměstnanců státní služby, kteří jsou zodpovědní za správu rozsudků a nápravněvýchovného systému. V souladu s bavorskou ústavou je Ministr spravedlnosti zodpovědný i za řízení v politické a administrativní rovině. BMS sestává ze šesti sekcí a z regionálního úřadu pro soudní vyšetřování. Jednotlivé sekce dohlížejí nad otázkami občanského, veřejného i trestního práva, nad výkonem rozsudků, nad celkovou administrativou a monitorují i otázky spojené s lidskými zdroji, financemi a managementem zařízení a budov.

O společnosti Unisys
Unisys je celosvětová společnost dodávající služby a řešení v odvětví informačních technologií. Naši lidé kombinují své odborné znalosti a schopnosti v oblastech systémové integrace, outsourcingu, infrastruktury, technologie serverů a poradenství s precizně promyšlenými přístupy a důslednou realizací, a pomáhají tak našim klientům ve více než 100 zemích rychle a účinně získávat konkurenční výhody. Další informace o naší společnosti najdete na webové stránce www.unisys.cz

Unisys a ClearPath jsou zapsanými ochrannými známkami společnosti Unisys Corporation. Veškeré ostatní značky a produkty zmíněné v tomto dokumentu jsou obchodními známkami nebo zapsanými obchodními známkami jejich příslušných vlastníků.

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.