Tvůrci dětských rozhlasových pořadů převzali ocenění

20. 12. 2002 11:12

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Zástupci Rádia Proglas, rozhlasového klubu Litina a Rádia Domino Praha převzali ceny udílené v soutěžní přehlídce rozhlasových pořadů pro děti Dominiáda. Na slavnostním večeru v sídle pořadatele soutěže Dětské tiskové agentury (DTA) v Michli rozdal její předseda Slávek Hrzal i 12 průkazů a ocenění novým dětským členům agentury.
Prostřednictvím oceněného pořadu Rádia Proglas mohou děti navštívit imaginární městečko, vybrat si místo, které v něm chtějí navštívit, a zasoutěžit si. Klub Litina, kroužek brněnského domu dětí, zavedl ve svém pořadu malé posluchače na výstavu papírových modelů v Brně a pořad Rádia Domino přinesl rozhovor s dětmi o dodržování lidských práv.
Hrzal uvedl, že agentura přihlásí všechny oceněné pořady do mezinárodní soutěže Rádio 2002, kterou vyhlašuje UNICEF a společnost OneWorld. „Musíme ale do konce ledna vybrat z pořadů desetiminutové ukázky a přeložit je do angličtiny a španělštiny,“ řekl. Cena je určena rádiím, která vysílala pro děti a s dětmi a hlavním tématem vysílání bylo dodržování práv dítěte.
Dominiádu, jejímž cílem je zmapovat současný stav a úroveň rozhlasových pořadů věnovaných dětem, vyhlásila DTA již potřetí k Mezinárodnímu dni dětského vysílání. Podle Hrzala připadá každoročně na první prosincovou neděli a k oslavám se připojuje 170 světových rozhlasových a televizních stanic. „Bohužel české rozhlasové a televizní stanice se k tomu moc nepřipojují,“ dodal Hrzal.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.