Božkov uvádí čistokrevný bílý rum

6. 12. 2002 01:12

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Společnost Stock Plzeň – Božkov, největší výrobce lihovin v České republice, uvádí na trh nový produkt – bílý rum „Key Rum White“. Základem Key Rumu White s obsahem alkoholu 37,5 procenta je destilát z cukrové třtiny z  ostrovů Jamaica a Barbados či z Guayany. Destilát přitom zraje ve speciálních dubových sudech nejméně jeden rok.
„Chceme českým spotřebitelům ukázat, že rum není jen tradiční „tuzemák“, ale že má mnoho variant a chutí,“ uvedl na premiéře Key Rumu White generální ředitel Stocku Plzeň – Božkov Martin Petrášek.
Tradice značky Key Rum sahá až do dob první republiky. Již v té době se pro výrobu Key Rumu používal pravý jamajský rum dovážený z karibské oblasti. Key Rum byl oblíbenou lihovinou i za socialismu, přestože se stal téměř výhradně „tuzexovým“ zbožím. Práva na užívání značky Key Rum získal Stock Plzeň – Božkov v roce 1999 a již v roce 2000 přichstal Key Rum obnovenou premiéru. Etiketě vévodí zlatý klíč a červený nápis Key Rum na černém pozadí. V případě novinky Key Rum White je klíč stříbrný a spolu s nápisem je vyveden na pozadí bílém.
Key Rum i Key Rum White navíc nesou na svých etiketách označení „Stock Excellent“, jsou tedy součástí výrobkové řady Stocku Plzeň – Božkov, která je určena především náročným konzumentům. Vedle obou Key Rumů nesou logo „Stock Excellent“ ještě Vodka Amundsen, bylinný likér Magister, Brandy Stock Original či Whisky Cream Stock.
Key Rum i Key Rum White obsahují výhradně destilát z cukrové třtiny a mají tak právo na označení „rum“ i podle legislativy Evropské unie. Naopak tuzemské rumy, které se vyrábějí většinou z melasového či obilného lihu, musí svůj název počínaje rokem 2003 změnit. Rozhodující výrobci tuzemského rumu, kteří jsou sdruženi v Unii výrobců lihu a lihovin, se již dohodli, že tato kategorie ponese nově druhové označení „tuzemák“. Ten se bude od roku 2003 ve Stocku Plzeň – Božkov vyrábět pod názvem Božkov tuzemský.

-man-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.