America Online příští rok čeká pokles tržeb za reklamu

4. 12. 2002 10:12

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Americká internetová společnost America Online očekává příští rok výrazný pokles tržeb za reklamu a některé další komerční aktivity. America Online je součástí koncernu AOL Time Warner, který však jako celek očekává v příštím roce vzestup zisku EBITDA o pět až devět procent.
Předpokládaný růst zisku EBITDA sice v příštím roce s vysokou pravděpodobností bude v pásmu, který si AOL vytyčila, avšak jen na jeho spodní hranici. Tržby se mají proti loňskému roku zvýšit o pět až osm procent.
America Online v poslední době zaznamenává růst počtu nových klientů a s podobným vývojem počítá i v příštím roce. Růst však nebude stačit na to, aby smazal očekávaný pokles tržeb za reklamu a další komerční služby. Celkové tržby odnože America Online mají letos činit 8,8 až 9,0 miliardy dolarů.
AOL Time Warner bude mít konferenci s analytiky, na které by měla nastínit další vývoj. Od schůzky se očekává, že firma zmírní obavy investorů a naznačí stabilizaci v hospodaření. America Online se totiž navíc potýká s účetními nesrovnalostmi, za což ji vyšetřují federální orgány.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.