Ve světě je miliarda mobilních telefonů

8. 11. 2002 14:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Pokáč zpívá v nové kampani: když neví mamka, poradí Partners Banka

Poradenská Partners Banka, která odstartovala 6. března, spouští od 2. dubna reklamní kampaň. Znalost značky buduje s písničkářem Pokáčem.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Každý šestý obyvatel planety má mobilní telefon. Naznačují to údaje britské výzkumné společnosti Baskerville, podle níž trh stále roste.
Ve skutečnosti je počet lidí s mobilním telefonem menší. Baskerville totiž zjistila, že v některých zemích mají lidé více než jeden mobilní telefon. Na Tchaj-wanu, kde už nyní vlastní tento přístroj každý dospělý, je trend vlastnit až tři telefony.
Patrně největším trhem mobilních telefonů a hlavním důvodem celkového nárůstu je podle analytiků Čína. Nyní tam má telefon v kapse kolem 176 miliónů lidí. To je zhruba 15 procent populace, takže kapacita k dalšímu růstu je se stoupajícím bohatstvím Číňanů obrovská.
Celkově je podle Baskerville na prvním místě v počtu mobilních telefonů Asie s 379 milióny uživatelů. Následuje západní Evropa s 290 milióny a USA se 145 milióny.
Překvapující je zřejmě potenciál Afriky. Výzkumná společnost uvádí příklad Nigérie, kde za jediný rok po zavedení mobilní telefonní sítě s třemi operátory prodali milión přístrojů.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.