Společnost Roxio koupí prakticky veškerá aktiva portálu Napster

15. 11. 2002 12:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Když něco, tak Allegro, říká tržiště v mezinárodní kampani od DDB Warszawa

Nový mezinárodní komunikační koncept spouští online tržiště Allegro, reaguje na rostoucí poptávku po větší personalizaci.

Reklama
SDG

Americký výrobce vypalovacího softwaru Roxio koupí prakticky veškerá aktiva kdysi věhlasného portálu Napster. Roxio získá také duševní práva firmy včetně portfolia patentů, nepřevezme však závazky Napsteru. Firma to uvedla na své internetové stránce.
Společnost Roxio však uvedla, že její záměr ještě bude muset schválit úpadkový soud. „Akvizice společnosti Napster nám rozšíří možnosti v oblasti digitálních médií a také nabídku služeb našim zákazníkům,“ řekl prezident a výkonný ředitel Chris Gorog.
Roxio vyrábí širokou škálu softwaru, který je určen především pro vypalování hudebních souborů i jiných dat na kompaktní disk. Software firmy ale umožňuje vypalovat také filmy na nosičích DVD nebo na počítači zpracovávat snímky z digitálního fotoaparátu. K nejznámějším produktům patří Easy CD Creator.
Roxio má sídlo v kalifornské Santa Claře, má ale mezinárodní působnost. Zastoupení firmy je vedle dalších amerických měst i v Kanadě, Británii, Nizozemsku, Německu a v Japonsku. Firma nyní v celém světě zaměstnává přes 400 lidí a její akcie jsou zařazeny v indexech S&P SmallCap 600 a Russell 2000.
Napster býval portálem, který se těšil obrovské návštěvnosti. Vyvinul totiž software, který prakticky komukoli umožňoval výměnu hudebních souborů po internetu. Za to si ale od nahrávacích firem vysloužil kritiku. Gramofonové firmy Napstera zažalovaly, protože podle nich pomáhal porušovat autorská práva. Americké soudy tyto námitky nakonec uznaly.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení

Bude i český sport bez odpadu?

Bude i český sport bez odpadu?

Ty největší sportovní kluby už podléhají povinnému nefinančnímu reportingu, za pár let se to bude týkat i těch menších. Český sport témata ESG zatím spíš míjel. To se ale začíná měnit.