Rada možná v prosinci prodlouží licenci digitální televizi

13. 11. 2002 17:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Fajn rádio si novým partnerstvím s Enterprise Esports otvírá dveře do gamingu

Fajn rádio z mediální skupiny Media Bohemia se v marketingu dlouhodobě zaměřuje na spolupráci s influencery a tiktokery z různých oblastí. Nyní prostřednictvím Enterprise Esports vstupuje do oblasti esportu a bude oslovovat milovníky gamingu.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání by mohla na svém prosincovém zasedání o rok prodloužit licenci pilotního projektu digitálního televizního vysílání společností Czech Digital Group a České radiokomunikace. Provozovatelé projektu mají podle mluvčího Pavla Baráka zájem rozšířit vysílání i mimo Prahu. Chtějí také přejít od technické fáze experimentu k pilotnímu projektu se sociálním rozměrem. Možností prodloužení a rozšíření licence se rada začala zabývat na svém úterním zasedání.
Czech Digital Group a České Radiokomunikace mají dvě licence k digitálnímu vysílání od září 1999. ČRa přitom zahájily digitální vysílání v květnu 2000 z vysílače Praha-město a Cukrák. Czech Digital Group vysílá z lokalit Ládví, Strahov a Zelený Pruh od srpna 2000. Vysílá programy ČT1, ČT2, Nova, Prima a nově také hudební Stanice O.
Radní také v úterý prodloužili licenci k provozování rozhlasového vysílání o dalších osm let, tedy do října 2013, společnosti Radio Publikum, která ve Zlíně a Uherském Hradišti provozuje rádio Kiss Publikum.
Podle Baráka také rada již obdržela od FTV Premiéry, která je držitelem licence na vysílání televize Prima, informaci o převodu 100procentního podílu v FTV Premiéře na GES Media Holding. S převodem v rámci skupiny GES přitom již rada dříve vyslovila souhlas.

-čtk-

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Redakce MAM

Další zajímavé čtení