Majitelé rakouského tisku zpravidla kontrolují také distribuci

14. 11. 2002 11:11

Nezařazené

autor:

— Mohlo by vás zajímat —

Máme první fotky z Agentury roku. Podívejte se, jak jsme oslavili vítěze!

Letošní slavnostní předávání cen Agentury roku proběhlo v úterý 16. dubna v prostoru Václaváku 22. Bylo s námi u toho přes sto hostů a zábava byla ohromná. Přinášíme vám první část fotogalerie.

Reklama
SDG

Většina majitelů rakouských novin a časopisů si zajišťuje distribuci ve vlastní režii. I v případech, kdy určitý titul distribuuje jiná společnost, jde většinou o majetkově propojenou firmu.
Příkladem je vydavatelská skupina Verlagsgruppe NEWS, která kromě stejnojmenného populárního týdeníku vydává například také zpravodajský časopis Format a zábavné TV Media a Woman. Stejný postup volí také majitelé listu Der Standard.
Nejčtenější rakouské deníky Kronen Zeitung a Kurier mají sice rozdílnou akcionářskou strukturu, koncem osmdesátých let ale vytvořily společnou dceřinou společnost Mediaprint, která se stará o distribuci obou titulů. Jde však o majetkové propojení, protože významné majetkové podíly v obou denících má společnost Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ), která řídí činnost firmy Mediaprint.

-čtk-

Redakce MAM

Další zajímavé čtení